Sayfa yolu
AKP'li vekilden Demirtaş'ın tahliyesine ilişkin açıklama
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 14.11.2025 , 15:03
AKP'li vekil Galip Ensarioğlu, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye gündemine ilişkin açıklamada bulundu.
İlke TV’ye konuk olan Ensarioğlu “Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesini umut ediyorum” dedi.
Ensarioğlu, “Geçmişte çatışma ve ölümlerle dolu dönemlerde yargı da bu iklimden etkileniyordu. Şimdi ise Demirtaş’la ilgili, bu iklime uygun bir kararın çıkacağı kanaatindeyim” diye konuştu.
Ensarioğlu anadilde eğitim ve vatandaşlık tanımına dair de konuşurken, “İki mesele var ki, bütün Kürtlerin ortaklaştığı konular bunlar: vatandaşlık tanımı ve ana dilde eğitim. Vatandaşlık tanımı vatandaşı tarif etmiyor, etnik bir kimliği tarif ediyor” ifadesini kullandı.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.