AKP'li seçmen üç farklı kimlikle oy kullanmaya çalışırken yakalandı

Afyonkarahisar’da üç farklı kimlikle önce başkası adına oy kullandıktan sonra kendi adına da oy kullanmaya çalışan AKP’li, sandık görevlilerinin dikkati sayesinde yakalandı.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Seçimi 2. tur oylamasında birçok şehirden usulsüzlük haberleri gelmeye devam ediyor. Afyonkarahisar'da Ali Çağlar Anadolu Lisesi'nde 2 farklı kimlikle önce başkaları adına oy kullandıktan sonra kendi adına da oy kullanmaya çalışan AKP'li seçmen H.Ö,  İYİP'li sandık görevlileri tarafından yakalandı.

Suçüstü yakalandı, kendini savundu

AKP'li seçmen, "Ben yanlış kimliği vermişim. Diğer kimliği vermişim” dedi. Daha sonra üstünün aranması için polis çağıracaklarını söylemelerini üzerine bir kimlik daha çıkartan AKP'li seçmen, “Bu kardeşin kimliği. Helalimle imza atmışım” ifadelerini kullandı.

'Sandıklara sahip çıkmaya devam ediyoruz'

Farklı kimliklere oy kullanmaya çalışan AKP’li seçmenin polis tarafından emniyete götürüldüğünü söyleyen CHP’li Görgöz, “Biz farklı bir şikayet için okula gittik. Onunla ilgilenirken yan taraftan seslerin yükseldiğini duyduk. Daha sonra oraya yöneldiğimizde bir AKP'li seçmenin 3 farklı kimlikle oy kullanmaya çalıştığına şahitlik ettik. Ben de o anları cep telefonu kameramla kayıt altına aldım. İtirazlar üzerine tutanak tutuldu ve vatandaş polis tarafından götürüldü. Şu an Afyonkarahisar'da bütün gönüllülerimizle birlikte sandıklara sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.