AKP'li patron vekile deprem konutu çıktı, AFAD'ın paylaşımı silindi

AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’ya kentte yapılan deprem konutlarından çıktı. AFAD’ın hesabından Yazmacı’ya konut çıktığını gösteren paylaşım ise çok geçmeden silindi.

Yekta Armanc Hatipoğlu

Şanlıurfa’da AFAD ve TOKİ ortaklığıyla yapılan deprem konutları, 7 Şubat'ta AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla hak sahiplerine teslim edilmişti.

Kura yöntemiyle teslim edildiği iddia edilen konutlardan biri, AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı’ya çıktı.

Canlı yayında açıklanan listenin en üst kısmında vekilin adı geçiyor.

Aşireti ‘köklü’, patron vekil

5. etap, 4. kat ve 3+1 olan bir daire çıkan Yazmacı, pek çok vekil gibi patron. Turizm işinde olduğunu söyleyen vekil otel ve restoran sahibi.

Kendi internet sitesinde “köklü bir aşiretten” geldiğini belirten Yazmacı’nın mensup olduğu “köklü aşiret” Milli Aşireti. Aşiret, Kurtuluş Savaşı’nın ilk yıllarında Ankara’ya baş kaldırmasıyla biliniyor. Cumhuriyet’in ilanından sonra yavaş yavaş dağılan aşiret, buna rağmen Türkiye’nin en büyük aşiretlerinden biri konumunda.

Şanlıurfa Girişimci İş Kadınları Derneği’nin kurucusu olan Yazmacı, aynı zamanda bir patron örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu’nun kurucu üyesi ve halen icra kurulu üyesi, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun başkan yardımcısı.

Patron vekil, geçmişte yayımlanan haberlerde görüldüğü kadarıyla “erkek egemen sektöre yeni bir soluk kazandırmak” ve “kadınlara istihdam sağlamakla” övünüyor.

Instagram paylaşımı silindi

Cevahir Asuman Yazmacı’nın ismi önce Şanlıurfa AFAD Gönüllüleri’nin Instagram hesabından, “deprem konutu çıkanlar listesinde” paylaşıldı, çok zaman geçmeden paylaşım silindi. Ancak Yazmacı’nın ismi, 7 Şubat’ta canlı yayında açıklanan isimler arasında da vardı.

Silinen Instagram paylaşımı

Ensar davasında yargılanan müdürü ziyaret etmişti

Yazmacı, 2023 Ağustos ayında, Ensar Vakfı yurtlarındaki tecavüz olayı nedeniyle soruşturma geçiren ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Asım Sultanoğlu’nu ziyaret eden ilk isimlerden biriydi.

Sultanoğlu’nun ataması o dönem çokça tepki çekmiş, AKP’liler tam kadro Sultanoğlu’nu desteklemişlerdi.
Cevahir Asuman Yazmacı’nın Sultanoğlu’na yaptığı ziyaret ise Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün X hesabından paylaşılmış, tepkilerin ardından silinmişti.