Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP'li Özlem Zengin: Holokost filmleri yasaklansın

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, İsrail'in Gazze'de yaptığı soykırım suçlarına karşılık olarak Holokost ile ilgili filmlerinin yasaklanmasını talep etti.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 10.10.2025 , 15:19

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Holokost olarak anılan Yahudi soykırımı filmlerinin Gazze'de katliamlar devam ederken televizyonlarda gösteriliyor oluşunu eleştirdi ve Türkiye'de yasaklanlarını istedi.

Konuşmadan önce "İlginç bir öneri sunacağım" ifadelerini kullanan Zengin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda konuştu.

Bugüne kadar Holokost ile ilgili 182 film ve 116 belgesel çekildiğini belirten Zengin, “Sizlerin de evinizde otururken rastladığınızı düşünüyorum. Filistin'le alakalı katliamlar yaşanırken evinizde televizyonunuzun düğmesine basıyorsunuz. Sabah, öğle, akşam Holokost'la alakalı bir film görüyorsunuz, bütün kanallarda bu var. Adını vermeyeceğim, pek çok platform var. Bu platformların hepsinde de bu filmler gösterilmeye devam ediyor” dedi.

Gazze'deki soykırım bitene kadar sürecek yasak talebini açan Zengin şöyle devam etti:

"Filistin'de, Gazze'de İsrail'in yaptığı soykırım bitene kadar bu filmlerin gösterilmesini Türkiye'de yasaklamak gerektiğini düşünüyorum, bu filmler gösterilmemeli. Dünyaya bir taraftan soykırım yapıp bir taraftan da Holokost'la alakalı ısrarla bu filmlerin gösterilmesine devam edilmemesi gerektiğini düşünüyorum."

 

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.