AKP'li Ensarioğlu: 'Demirtaş ulusalcı söylemlerle çıktı, sokaktaki Kürtlerin hoşuna gidecek şeyler'

AKP'li Galip Ensarioğlu, Demirtaş'ın savunmasını değerlendirdi, "Sembolik lider olmak istiyor" dedi.

Haber Merkezi

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın son savunmasını değerlendirdi ve “Sembolik lider olmak istiyor. Öcalan'a alternatif, yaşlandı. Öcalan'ın fikirleri de artık şey görmüyor” dedi.

Başak Demirtaş hamlesi için 'rastgele bir çıkış değil' yorumu

Ensarioğlu aynı zamanda, İstanbul’da Başak Demirtaş’ın adaylık başvurusunua ilişkin yaptığı değerlendirmede "Başak Demirtaş'ın çıktığı gün İmamoğlu meselesi kapanmıştır" yorumunda bulundu.  KRT TV yayınına katılan Ensarioğlu, "Bu önemli bir çıkıştır. Rastgele bir çıkış değil" ifadelerini kullandı.

CHP ve DEM Parti arasında devam eden pazarlıklar olduğunu ve DEM Parti'nin İstabul'da 3 ilçeyi istediğini öne süren Ensarioğlu, pazarlıkların gizli yapılmasından tabanın rahatsız olduğunu, partililerin "açık protokol yapılsın" talebinde olduğunu söyledi. İddialarını sıralamaya devam eden AKP'li isim, "Hiçbir şey almadan, CHP'ye destek veya bütün siyasetini Erdoğan düşmanlığı üzerine kurgulanmış bir HDP neyi amaçlıyor? Bunun bir amacı yok. Şimdi Kürtlerin talebi bu değil, Kürtlerin derdi bu değil. Bakırhan, genel başkan olduktan sonraki yaptığı açıklamalar çok makul ve doğru açıklamalardı" değerlendirmesini yaptı.

'Sembolik lider olmak istiyor'

Ensarioğlu Selahattin Demirtaş’ın Kobane davasında yaptığı savunmayı da ele aldı. Demirtaş'ın sempatik bir tarafı olduğunu dile getirdi ve "şarkı söyler, espri yapar, iyi bir siyasetçidir, iyi bir beyindir" dedi.

Demirtaş'ın bir "yol ayrımında" olduğu değerlendirmesinde bulunan Ensarioğlu cümlesine şöyle devam etti:

"Dışarıda ona karşı ciddi bir sempati birikmiş, mağduriyeti var. Yeni bir aktör olabilir mi Kürtler için? Yeni bir lider? Bağımsız bir aktör olabilir mi? Şimdi işte sembolik bir aktör diyelim ki o kesim için Öcalan'dır. Öcalan'a alternatif, yaşlandı. Öcalan'ın fikirleri de artık şey görmüyor. Dışarıda Kandil de güç odaklarında karşılık görmüyor. O topladığı sempati ve mağduriyet, HDP'ye yönelik eleştirileri... Bütün bunları iyi bir şekilde değerlendirip, 'yeni bir liderlik, yeni bir sembol yaratabilir miyim, bir pozisyon çıkarabilir miyim?' düşüncesinde."

'Kürt ulusalcı söylemlerle çıktı'

"Bu son mahkemesinde savunması aslında sokaktaki Kürtlerin duymak istediği, beklediği ve hoşuna giden şeyler. Suriye'deki Kürdün de hoşuna giden, Irak'taki Kürdün de aslında hoşuna giden, İran’daki Kürdün da hoşuna giden şeyler. Biraz daha Kürt ulusalcı söylemlerle çıktı. Yani o marjinal sola partiyi peşkeş çeken Selahattin Demirtaş'tan şimdi sokaktaki Kürd'ün eleştirilerine kulak veren ve sadece Türkiye'deki değil bütün Kürtlerin hoşuna gidecek daha Kürt ulusal milliyetçi anlayışına sempatik gelecek ve buradan da bir liderlik sembol oluşturabilecek bir liderlik çıkarabilecek bir hamleydi. Çok mu karmaşık söyledim?"

Sözleri üzerine "Demirtaş son savunmasıyla birlikte Öcalan'ın alternatif mi olmak istiyor?" sorusuna yanıt veren AKP'li Ensarioğlu, "Bir kere fikir, zihniyet, yönetim, anlayışta bir makas değişikliği. Ve bu makas değişikliğinden de yeni bir lider yaratma çabası. Zemini var çünkü. Yani Selahattin Bey'in zemini var şu anda" dedi.