AKP’li adayın seçim aracı ve ekibi üniversiteye girdi: 'Rektörlük ikiyüzlü'

AKP Eskişehir adayları seçim araçları ve ekipleri, Anadolu Üniversitesi’ne girdi. TKP meclis üyesi adayı, öğrenci Taylan Ferhat Adıgüzel, "Okulda siyaset yapılmasına değil zübüklere karşıyız" dedi.

YEKTA ARMANC HATİPOĞLU

Son genel seçimlerde İYİP’ten Eskişehir milletvekili seçildikten sonra AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu, AKP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Sahibi olduğu Europen fabrikasında işçilere uyguladığı mobbing ve düşük ücret dayatmasıyla soL'un gündeme getirdiği Hatipoğlu’nun seçim aracı Anadolu Üniversitesi’ne girdi. Anadolu Üniversitesi’ne giren yabancı araçlardan ruhsat alındığı bilinirken, seçim aracına bu prosedürün uygulanıp uygulanmadığı bilinmiyor. 

AKP’nin üniversiteye girişi bununla sınırlı kalmadı. Seçim aracının yanı sıra Hatipoğlu’nun seçim ekibi de üniversiteye girdi. Ekip, son olarak AKP Eskişehir adaylarının düzenlediği piknik için okula girerek öğrencileri pikniğe davet etti. 

TKP Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi adayı ve Anadolu Üniversitesi öğrencisi Taylan Ferhat Adıgüzel ile AKP’nin üniversiteye girmesine karşın öğrencilerin siyaset yapma alanlarının kapatılmak istenmesi üzerine konuştuk. 

‘Şımarık, işçi düşmanı… Nebi Hatipoğlu tam olarak bu düzeni temsil ediyor’

Rektörlüğün ikiyüzlü bir politika izlediğini söyleyen Adıgüzel, “Seçim araçları okula alınırken bizim yani bu okulun öğrencilerinin siyaset yapma alanını ellerinden geldiğince kapatmak istiyorlar” sözleriyle rektörlüğe tepki gösterdi. Hatipoğlu’nun bu düzenin temsilcisi olduğunu kaydeden Adıgüzel şunları söyledi:

“Rektörlük burada ikiyüzlü bir politika izliyor. AKP adayları, seçim araçları okula alınırken bizim yani bu okulun öğrencilerinin siyaset yapma alanını ellerinden geldiğince kapatmak istiyorlar. Nebi Hatipoğlu, tam olarak bu düzenin temsilcisi; parasıyla her şeyi yapabileceğini düşünen, şımarık, işçi düşmanı bir patron kendisi.” 

Adıgüzel, Hatipoğlu’nun yaptıklarını hatırlatarak “Kendisini sahibi olduğu fabrikada herkesin içinde bir işçiyi dövdürtmesinden tanıyoruz” sözlerini kaydetti: 

“Kendisini sahibi olduğu fabrikada herkesin içinde bir işçiyi dövdürtmesinden, Patronların Ensesindeyiz Ağı fabrikanın önünde çalışma yaptıktan sonra fabrikanın önüne polis dikmesinden, sağı solu azarlamasından, 6 Şubat depreminin yıl dönümünde kat artırımı vaadi vermesinden tanıyoruz.” 

“Okulumuzun işçi düşmanı, patron bir siyasetçiye; adlı adınca bir zübüğe açılmasını kabul etmiyoruz” diyen Adıgüzel, rektörlüğün AKP ve Hatipoğlu’yla aynı siyasi çizgide durduklarını söyledi: 

“Rektörlüğün Hatipoğlu’nun ekibini ve aracını okula sokmasını, siyaseten aynı yerde durmalarından anlıyoruz ancak bunu kabul etmiyoruz. Bilim ve aydınlanma yuvası olması gereken okulumuzun işçi düşmanı, patron bir siyasetçiye; adlı adınca bir zübüğe açılmasını kabul etmiyoruz.” 

‘Okulda siyaset yapılmasına değil zübüklerin siyaset yapmasına karşıyız’

Taylan Ferhat Adıgüzel, okulda siyaset yapılmasına karşı olmadıklarını ancak zübüklerin siyaset yapmasına karşı olduklarını kaydetti. Okulda ve sokakta siyaset yapmaya; AKP’nin, bu düzenin karşısına dikilmeye devam edeceklerini söyleyen Adıgüzel, sözlerini şöyle noktaladı:

“Okulda siyaset yapılmasına karşı değiliz. Ancak okulumuzda zübüklerin siyaset yapmasına karşıyız. Bu okulda siyaset yapılacaksa, ki yapılmalı, bunu da öğrenciler yapmalı. Okulumuzda da sokaklarda da siyaset yapmaya; AKP’nin, bu düzenin karşısına dikilmeye devam edeceğiz.”