AKP’li adayın iftarında görgüsüzlük: Masalarla ‘Hamid Başkan’ yazıldı

AKP Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hamid Yüzügüllü’nün düzenlediği iftar organizasyonunda havadan görülecek şekilde ‘Hamid Başkan’ yazıldı.

YEKTA ARMANC HATİPOĞLU

AKP Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkan adayı Hamid Yüzügüllü, Çamlıca Mahallesi’nde iftar verdi. 5 bin kişilik iftar organizasyonu düzenleyen Yüzügüllü, “Mübarek Ramazan ayının manevi atmosferi içinde, birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirmek için Çamlıca Mahallemizde, gönül soframızı kurduk” dedi.

İftar programında, alandaki boş alana masalarla yazılan “Hamid Başkan” yazısı dikkat çekti. Havadan çekilen görüntülerde yazının ne kadar alan kapladığı görüldü.

Eskişehir’in AKP’li adayları, Ramazan ayının başından bugüne dek birden fazla iftar programı düzenledi. Bu iftar programları adaylarla halkın büyük kesimi arasındaki eşitsizliğin göstergelerinden. 

​​​​

Düzen siyasetinin bütün aktörleri gibi patron: Hamid Yüzügüllü kimdir?

Eskişehir Sivrihisar Belediye Başkanı olan Hamid Yüzügüllü, 1973 yılında Sivrihisar’da doğdu. 

Yüzügüllü düzen siyasetinin pek çok aktörü gibi bir patron. Hamid Yüzügüllü’nün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yüzügüllü Şirketler Grubu kuyumculuk, akaryakıt, inşaat, nakliyat, otomotiv, gıda ve piliç üretimi gibi pek çok alanda faaliyet yürütüyor.

2014 ve 2019’da Sivrihisar Belediye Başkanı seçilen Yüzügüllü Sivrihisar Spor Kulübü yönetimi, Eskişehir Ticaret Odası 17. Meslek Komitesi Başkan Yardımcılığı, Eskişehir Kızılay Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ve 2009 yılından 2014 yılına kadar Sivrihisar Belediyesi meclis üyeliği görevlerinde bulundu.

Yüzügüllü, 2024 yerel seçimleri için ise AKP’den Tepebaşı Belediye Başkan adayı gösterildi. Cumhur İttifakı’ndaki diğer partiler de Yüzügüllü’yü destekliyor.