Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP'den alkol ve sigara zammına ilişkin yeni karar

Yılbaşından bu yana alkolün vergisi yüzde 84.2, sigaranın vergisi ise yüzde 61 artarken, alkol ve sigarada ÖTV artışı temmuz ayında otomatik olarak uygulanmayacak.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 28.05.2022 , 09:12 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile rakı, bira, şarap ve diğer alkollü içkilerden alınan asgari maktu ÖTV tutarları yüzde 25, tütün içeren sigara, puro ve diğer tütün ürünlerinden alınan asgari maktu ve maktu ÖTV tutarları yüzde 10 oranında artırıldı. 

Bu artışlarla birlikte alkolün yılbaşından bu yana vergisindeki artış yüzde 84.2, sigaranın vergisi ise yüzde 61 oranında artış gösterdi.

Dünya gazetesinden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, ayrıca, fermente edilmiş meyve şarapları hariç olmak üzere 6 aylık enflasyon farkının otomatik olarak yansıtılmasını öngören karar ise Temmuz-Aralık 2022 dönemi için uygulanmayacak.

Bu kararın uygulanması durumunda alkol ve sigaraya şimdiye kadar yapılandan daha yüksek bir zammın temmuz ayında gelmesi bekleniyordu.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.