AKP'de Cahit Özkan görevden alındı

BAE ile ilgili sözlerinin ardından partisi tarafından eleştirilen AKP'li Cahit Özkan, Grup Başkanvekilliği görevinden alındı. Özkan'ın yerine Yılmaz Tunç getirildi.

Haber Merkezi

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, BAE tepkisi sonrası partisiyle yaşadığı gerilimin ardından görevden alındı.

Özkan'ın yerine TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Bartın milletvekili Yılmaz Tunç getirildi.

Özkan, "Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. AK Parti'de aslolan makam ve mevki değil görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim. Saygılarımla... " açıklamasında bulundu.

'Erdoğan azarladı' iddiası

Gazeteci İsmail Saymaz, "Özkan, bugün AK Parti’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sertçe uyarıldı ve azarlandı. Özkan, toplantıdan sonra istifasını sundu," bilgisini verdi.

Ne olmuştu?

AKP Grup Başkanvekili Özkan, Armağan Çağlayan’ın YouTube programında, “BAE baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman BAE teslim oldu” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun ardından siyaset kulislerinde, Özkan’ın bu sözlerinin “AKP’de rahatsızlık yarattığı ve grup başkanvekilliği görevinden istifa edeceği” iddia edilmişti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in de sosyal medya hesabından, “Özkan’ın görüşlerinin partinin fikirlerini yansıtmadığını” ifade etmesi tartışmayı alevlendirmişti.