Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP'de büyük kriz olmuştu: Özgür Özel'den 'KAAN'ın arkasındayız' çıkışı

AKP içinde kavga konusu olan KAAN savaş uçağına dair Özgür Özel'den dikkat çeken bir çıkış geldi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 01.10.2025 , 11:50 Güncelleme Tarihi: 04.10.2025 , 09:16

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti sonrası Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları büyük tartışma konusu olmuştu.

AKP'nin "yerli ve milli" sunumunu zayıflatan bu çıkışla KAAN'ın motorlarının ABD menşeli olduğu ve yaptırımlar nedeniyle çalışmaların durduğu duyurulmuştu.

Fidan'ın bu çıkışı AKP içinde kriz konusu olurken, bu çıkışın ve sonrasındaki gerilimin de AKP içi krizle ilgili boyutları olduğu ifade ediliyor.

Tüm bu tartışmalar sürerken CHP Genel Başkanı Özgür Özel de konuya bir fotoğrafla dahil oldu.

Özel, "1973’de başlayan büyük yolculuk engeller ve zorluklarla dolu ama kritik hedefe ulaşmada Türk mühendisine ve işçisine güvenimiz tam. KAAN’ımız gücünü dışarıdan değil, milletimizden almaktadır. Milli gururumuz KAAN fotoğrafta bizim arkamızda, biz de sonuna kadar KAAN’ın arkasındayız!" paylaşımında bulundu.

AKP içinden Hakan Fidan'a gelen tepkilerin tonuna benzer bir çıkış yapan Özel, paylaşımında bir de KAAN'ın önünde çekilen bir fotoğrafına yer verdi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.