Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Cumhurbaşkanımızın sözleri erken seçim sinyali değil

Erdoğan’ın "yaklaşan seçimler" çıkışı erken seçim seçeneğini yeniden gündeme taşımıştı. AKP Sözücüsü Ömer Çelik, "erken seçim gündemde yok" dedi. Ancak son dönemde iktidar kanadından peş peşe gelen açıklamalar Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı için Meclis kararıyla seçim yenilenmesi senaryolarını canlı tutuyor.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 15.09.2026 , 20:17

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 11 Eylül'de memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinden yaptığı konuşmada "Önümüzde yaklaşan seçimleri başarıyla inşallah atlatacağımıza olan inancımı yeniliyorum" demişti.

Erdoğan'ın bu sözleri AKP cephesinde bir süredir dillendirilen erken seçim ihtimalini bir kez daha gündeme taşıdı.

Ancak bugün, AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın sözlerinin "erken seçim sinyali olmadığını" belirterek, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın siyaset yapma tarzını bilenler açısından, Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz’ diye değerlendirmesi olduğunda bunun erken seçim olmadığı açıktır. Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman teşkilatları merkeze alır. Seçimden yeni çıktığımızda bile, bir ay sonra teşkilatımıza gittiğimizde Sayın Cumhurbaşkanımız ‘önümüzdeki seçimlere hazırlanıyor musunuz?’ der. Kendisinin yetişme tarzı teşkilatçılık yapma üzerinedir. Orada vatandaşlarımızı görüp desteklerini gördüğünde aslında sık sık söylediği, üzerinde önemle durduğu cümledir. Bu bir erken seçim sinyali değildir. Türkiye’nin gündeminde şu anda bir seçim yoktur.” 

Şimdiden 'üçüncü dönem' hesabı yapılıyor

Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığında ikinci döneminin dolmasına yaklaşık iki yıl kaldı.

Bir kişi yalnızca iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilirken, Cumhur İttifakı da bir süredir Meclis'in seçimleri yenilemesine yönelik karar vermesi halinde Erdoğan'ın yeniden aday olabileceğine işaret ediyor.

Hatta Erdoğan’ın başdanışmanlarından Mehmet Uçum işi bir adım daha ileriye götürerek olası seçim tarihini ilan etmeye kadar vardı.

13 Eylül'de AKP Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, seçimlerin yenilenerek Erdoğan'ın aday olacağını belirtti.

Ali İhsan Yavuz ile görüşen gazeteci Edip Üzen, Yavuz'un 2028 sonrasında seçim olacağını düşündüğünü belirttiğini ve "Seçim yenilenmesi olur. Fakat bir hafta erkene dahi alınsa Cumhurbaşkanımız aday olabiliyor. Bütün anketlerde 2023 seçimlerinden daha iyiyiz" dediğini aktardı.

Seçimlere dair dikkat çekici bir diğer açıklama ise Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı, yani MHP'den geldi. Türkgün'e konuşan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanımızın tekrar seçildiği, parlamentoda da MHP'nin birinci parti olduğu bir Türkiye'ye ihtiyaç var" iddiasında bulundu.


soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.