Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

AKP milletvekili ve il başkanı şikayet etti: Çorum'da 5 gazeteciye soruşturma

AKP'li isimleri şikayeti üzerine 2 gazeteci gözaltına alındı, 3 gazeteci de ifadeye çağrıldı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 30.03.2024 , 17:41 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Çorum'da AKP Milletvekili Yusuf Anlatçı ve İl Başkanı Murat Günay'ın şikayeti üzerine 5 gazeteci gözaltına alındı.

Artı Gerçek'in haberine göre, gece saatlerinde Kent 19 TV'nin sahibi AKP eski İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya ile Rota Çorum internet sitesi sahibi Elvan Yılmaz gözaltına alındı.

Sabah saatlerindeyse Çorum Basın Derneği Başkanı ve Leblebi TV sahibi Erkan Karaca, Gün TV sahibi Güngör Atak ile Çorum Net TV sahibi Engin Erenler ifade için emniyete çağrıldı.

Kaya ve Yılmaz ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi, ikisi de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Karaca, Atak ve Erenler ise emniyetteki işlemlerinin ardından bırakıldı.

Muhtarlar darp etti, haberini yapan ifade verdi

Oda TV'nin aktardığına göre, gazetecilerden Elvan Yılmaz, daha önce AKP İl Başkanı Murat Günay’ın başka bir haberden şikayetçi olması üzerine dün gündüz saatlerinde de emniyette ifade verdi. Söz konusu haberin AKP'li Günay’ın muhtarlar tarafından darp edilmesi hakkındaydı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.