AKP Genel Merkezi'nde sürpriz görüşme: Cumhur İttifakı'na yeni parti mi katılıyor?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin genel merkezinde HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ile görüştü.

Haber Merkezi

Cihatçı Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AKP Genel Merkezi'nde Erdoğan'ı ziyaret etti. Erdoğan ile Yapıcıoğlu'nun saat 18.00'da gerçekleştirdiği görüşmenin detayına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Cumhuriyet'in haberine göre görüşmenin, Erdoğan'ın "erken seçim" açıklamasını yaptığı gün gerçekleşmesi akıllara 'Cumhur İttifakı'na yeni bir parti mi dahil olacak?' sorusunu getirdi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Adana'da yaptığı açıklamada, mevcut ittifakların içinde yer alıp almayacağı sorusuna şöyle yanıt vermişti: 

"Şartlar el verirse, böyle bir teklif gelirse biz de bir ittifak içerisinde yer alabiliriz. Üçüncü bir ittifakı kendimiz oluşturmak gibi bir arayışımız yok. An itibarıyla biz şu anda HÜDA PAR olarak herhangi bir ittifakla anlaşmaya varmış değiliz. Teklifler var, farklı farklı partilerden, farklı cenahlardan teklifler var. Bu teklifler bir anlaşmaya evrilirse onu da bütün kamuoyuna duyururuz. Gizli kapaklı iş yapmayız. Ama an itibarıyla varılmış bir anlaşmamız, verilmiş bir sözümüz yok."

'Kime göre çocuk' demişti

Tarikat liderinin istismarına uğrayan 6 yaşındaki çocuk Türkiye'nin gündemine oturmuşken, Yapıcıoğlu'ndan "Kime göre çocuk, neye göre çocuk" açıklaması gelmişti. Yapıcıoğlu, “Kaç yaşında çocuk, neye göre, kime göre çocuk. Bazıları 15 yaşındadır ama olgun gösterir… Bence kişi kendisini hazır hissediyor, ailesinin onayı varsa daha erken yaşta evlenebilir” diye konuşmuştu.