Sayfa yolu
Akın Gürlek’in tapu kayıtlarını sorgulayan iki tapu müdürü tutuklandı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 25.03.2026 , 17:07
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in sahip olduğu taşınmazlara ait tapu kayıtlarını sorguladıkları gerekçesiyle tutuklanan kamu görevlisi sayısı 3’e yükseldi.
Antalya’nın Kaş ilçesinde tapu müdürlüğünde görevli memur D.A. dün tutuklanmıştı. D.A. ifadesinde sosyal medyada tanıştığı bir kadının yönlendirmesiyle Gürlek’e ait tapu kayıtlarını sorguladığını söylemişti.
Bugün de Çorum’un Boğazkale ilçesinde ve Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesinde iki ilçe tapu müdürü tutuklandı.
AA’nın haberine göre Çorum’da Bakan Gürlek'in tapu kayıtlarını sorguladığı belirlenen ve Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alınan Boğazkale İlçe Tapu Müdürü V.S'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen V.S, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. V.S'nin ifadesinde, sorgulamayı kendisinin yaptığını ancak elde ettiği verileri kimseyle paylaşmadığını söylediği öğrenildi.
Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesinde dün Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Çobanlar İlçe Tapu Müdürü M.D. emniyetteki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. M.D. çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek" ve "görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklandı.
Akın Gürlek’in mal varlığına ilişkin tartışma CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Küçük turpun büyük marifetleri" diyerek duyurduğu basın toplantısıyla gündeme gelmişti. Özel o toplantıda İstanbul Başsavcısı iken Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek'in konutlarının ve sattığı mülklerin toplam değerinin 452 milyon lira olduğunu söylemişti.
Gürlek’e ait olduğunu belirttiği 12 adet tapuyu kamuoyuna açıklamasının ardından Özel dün yaptığı açıklamada bir kez daha sızıntıların kaynağının AKP olduğunu işaret etmişti.
AKP içinde Erdoğan sonrasına hazırlık kavgasıyla doğrudan ilintili olan bu tartışmada kabağın şimdilik üç "meraklı" memura patlaması henüz AKP içinde kapsamlı bir operasyon yapılacak kadar safların berraklaşmadığını gösteriyor.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.