Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ahmet Özer tahliye edildi: Sürece katkı vereceğim, Bahçeli ve Yıldız'a teşekkür ediyorum

Tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer 378 gün sonra tahliye edildi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 11.11.2025 , 18:42 Güncelleme Tarihi: 12.11.2025 , 00:15

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in, “Aziz İhsan Aktaş Suç Örgütü” olarak bilinen soruşturma kapsamında tutuklu bulunduğu dosyadan İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tensip kararıyla tahliye edilmesine karar verildi.

Kararı, Özer’in avukatı Hüseyin Ersöz sosyal medya hesabından duyurdu.

Mahkeme, Ahmet Özer’le birlikte Kaan Şengül, Mustafa Mutlu, Mustafa Seymen, Ümit Gözütok ve Yaşar Özkan hakkında da, tutuklulukta geçirilen süre, bazı sanıkların etkin pişmanlıktan yararlanma ihtimali ve mevcut delil durumu dikkate alınarak ayrı ayrı serbest bırakılmalarına hükmetti.

Öte yandan söz konusu 6 isme yurt dışı çıkış yasağı getirildi.

'Barış sürecine ziyadesiyle destek olacağım'

Saat 22.00'de Silivri Cezaevi'nden tahliye edilen Ahmet Özer'i CHP yöneticileri karşıladı.

Cezaevi önünde basına konuşan Özer şu ifadeleri kullandı:

"Tabii dünyanın en güzel şeyi özgürlük. Ama maalesef ben bugün özgürlüğün sevincini tam olarak yaşayamıyorum. Çünkü yüreğimin yarısını içeride bıraktım.

Bir barış sürecinin içinden geçiyoruz, en büyük üzüntüm dışarıda olup sürece destek verememdi. Bugün ve bugünden sonra bunu ziyadesiyle yapacağım.

Bu sürece vermiş olduğu samimi ve içten destek nedeniyle Sayın Devlet Bahçeli’ye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde Sayın Fethi Yıldız’ın hukuka duyulan güvenin daha da artması için yapmış olduğu hukuki açıklamaların da içerideki insanlar için büyük bir rol oynadığını belirtmek istiyorum."

Rüşvet suçlamasında takipsizlik kararı

Aralarında CHP’li Beşiktaş, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Avcılar, Seyhan, Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlarının da bulunduğu 200 kişi hakkında hazırlanan 578 sayfalık iddianamede, Özer hakkında “rüşvet almak” suçlamasından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmişti.

Savcılık, “iddiaların soyut nitelikte kaldığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti.

'Kent Uzlaşısı' davasında da tahliye edilmişti

Özer, 30 Ekim 2024’te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmış, ardından “Kent Uzlaşısı” davası kapsamında “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 14 Temmuz 2025’te görülen duruşmada Özer’in bu dosyada da tahliyesine karar vermişti.

Ancak Özer, “Aziz İhsan Aktaş” soruşturması nedeniyle 21 Ocak’tan bu yana yeniden tutukluydu.

Avukat Hüseyin Ersöz, İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, Özer hakkında yöneltilen suçlamaların “faraziyeye dayandığını” belirterek, tutukluluğun ölçüsüz hale geldiğini vurgulamıştı.

Ersöz, bilirkişi raporlarında Özer’e dair hiçbir suç isnadı bulunmadığını, belediye başkanı sıfatıyla ihale süreçlerine doğrudan katılımı olmadığını ve isnat edilen suçun “üç yıldan yedi yıla kadar hapis” cezası öngördüğünü, buna karşın müvekkilinin 9 aydan uzun süredir tutuklu olduğunu hatırlatmıştı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.