Sayfa yolu
Ahmet Ercan: Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 20.02.2023 , 23:12 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54
Hatay’ın Defne ilçesinde bugün saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dakikalar sonra Samandağ'da 5,8 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. Deprem pek çok kentte hissedildi.
Deprem bilimci, jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Hatay’da meydana gelen depremlerin ardından, “Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu. Herkes konteyner evler ile arabalarında, çadırlarda yatsın. Bu tür artçı depremler ne yazık ki olmayı sürdürecek” açıklamasını yaptı.
Ahmet Ercan, artçı depremlerin süreceğini söyledi. Ercan’ın açıklaması şöyle:
“Hatay’daki M6,4 ile M5,8’lık depremlerin her ikisi de Ölü Deniz kırığı üzerinde oluştu. Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu. Herkes konteyner evler ile arabalarında, çadırlarda yatsın. Bu tür artçı depremler ne yazık ki olmayı sürdürecek.”
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.
