Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Ahmed Şara’dan Şam turu: 'Halkı selamladı' denilen sokaklar boş muydu?

Suriye’de HTŞ yönetiminin lideri Ahmed Şara’nın Şam sokaklarında "halkı selamladığı" anlara ait görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Ancak görüntülerde ne halk vardı ne de ilgi.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 10.07.2025 , 13:50

Suriye’de HTŞ yönetiminin lideri Ahmed Şara akşam saatlerinde Şam’ın tarihi mahallelerinde dolaşırken çekilen görüntüler sosyal medyada yayıldı. HTŞ hükümeti destekli hesaplardan “halkı selamlıyor” ifadeleriyle servis edilen videolarda, sokakların neredeyse tamamen boş olması dikkat çekti.

Yapılan sokak ziyaretinin Şara'nın, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'la görüşmesine yakın bir zamana denk gelmesi de bir başka gündem oldu.

Silahlı korumalarla 'halka yakınlık' gösterisi

Şara’nın silahlı koruma ekibiyle yürüdüğü görülürken, etrafında ona eşlik eden kitlelerin olmaması Eski Devlet Başkanı Beşar Esad’ın benzer, kamuya açık yürüyüşlerini hatırlattı. Şara’nın bu görüntülerle kamuoyuna “meşruiyet” sinyali vermek istediği yorumları yapılıyor.

HTŞ lideri Ahmed Şara, 8 Aralık 2024 tarihinde emperyalist merkezler tarafından desteklenen geçiş sürecinin bir parçası olarak “Geçici Devlet Başkanı” ilan edilmişti. Şara, açıklamalarında Suriye’nin birliğini yeniden tesis etmek ve kapsayıcı bir siyasal yapı kurmak istediğini ifade ediyor. Ancak birçok Suriyeli, bu söylemlerin pratikte karşılık bulmadığını belirtiyor.

Şara'nın Şam'ın arka sokaklarındaki tenha gezintisi Beşar Esad'ın halk buluşmalarıyla kıyaslandı.

Alevilere yönelik saldırılar ve İsrail’in ilerleyişi

Suriye’de Alevilere yönelik saldırılar ve 8 Aralık’tan bu yana Suriye topraklarında kritik askeri noktalara yerleşen ve hava saldırılarını artıran İsrail ile yakınlaşma tepkilere yol açıyor.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.