Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Afyonkarahisar'daki heyelanda araçlar toprak altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle toprak altında kalan araçta bulunan bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralandı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 14.06.2023 , 00:48 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Afyonkarahisar-Denizli kara yolunda heyelan nedeniyle iki araç toprak altında kaldı. Yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ise yaralandı.

Afyankarahisar'ın Dazkırı ilçesinde öğleden sonra etkili olan sağanak nedeniyle Afyonkarahisar-Denizli kara yolunun Devrent mevkisinde üç ayrı yerde heyelan meydana geldi. Heyelan nedeniyle kara yolundan geçen otomobiller toprak altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olayda, otomobilin sürücüsü Nevzat Emer hayatını kaybetti, eşi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Ekipler, diğer otomobildeki sürücü A.B. ile M.A.S'yı da sağ çıkardı.

Afyonkarahisar Valisinden açıklama

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Afyonkarahisar-Denizli kara yolu Sarıkavak köyü yakınlarında Maymun Dağı üzerinden aşırı yağışlara bağlı olarak toprak kayması meydana geldiğini söyledi.

Denizli istikametine giden iki aracın toprak kaymasından etkilendiğini dile getiren Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

"Gelen ihbar üzerine, sol şeritte kalan araçtaki vatandaşların, zaten öncesinde yolda bir belirti hissettikleri için, hem su baskını hem de kaya ve toprak kayması belirtileri gördükleri için dışarı çıktığı bilgisi var. Dolayısıyla onların aracı toprak kaymasından etkileniyor ancak vatandaşlar dışarıda, jandarma ekipleri aracılığıyla sağ salim çıkarılıyor. Denizli istikametine giden araçta yine 2 kişi var. Karı koca olduklarını biliyoruz. Afyonkarahisar ve Denizli AFAD ekipleri hem de Burdur'dan karayolları ekipleri ve iş makineleri çalışmalara destek oluyor. Çalışmalar sonucunda, sürücü olarak bildiğimiz vatandaş hayatını kaybetti, eşi olan vatandaş sağ çıkarılıyor. Dinar Devlet Hastanesinde tedavi ediliyor."

'Metrekareye düşmesi gereken yağışlardan 4-5 kat fazla yağış aldı'

Afyonkarahisar'ın, meteorolojik ölçüm yapılan 1929'dan bugüne kadarki en yüksek mayıs yağışlarını aldığını aktaran Yiğitbaşı, "Normalde metrekareye düşmesi gereken yağışlardan 4-5 kat daha fazla yağış aldığını biliyoruz. Buradaki toprak tabakaları aşırı yağıştan dolayı suyu da ememediği için ne yazık ki heyelan, su ve sel baskınlarına biraz daha açık oluyor. Başımız sağ olsun. Diğer vatandaşların sağ salim kurtarılmış olması bir tesellimiz." diye konuştu. (AA)

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.