Skip to main content
  • soltv-logosoltv-light-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • soltv-logosoltv-dark-logo
  • gelenek-logo

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Adrese teslim lokomotif ihalesinde ikinci perde: 600 milyon avroluk 'Skoda' tezgahı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı TÜRASAŞ'ın yapacağı lokomotif ihalesinde "fesat karıştırıldığını" açıkladı. Daha önce adrese teslim olduğu gerekçesiyle ertelenen ihalede, kamu kurumu ASELSAN devre dışı bırakılırken, ihalenin bir paravan şirket üzerinden Çekya menşeili Skoda'ya verileceği ortaya çıktı.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 04.12.2025 , 08:38

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları A.Ş. (TÜRASAŞ) tarafından düzenlenecek olan "Dizel-Elektrikli Coco Lokomotif Projesi Cer Zinciri İhalesi" üzerindeki şaibeler bitmiyor.

CHP'nin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, yarın gerçekleştirilecek ihale öncesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunarak, sürece şartname hazırlığından itibaren fesat karıştırıldığını bildirdi. Yavuzyılmaz, ihalenin Çekya menşeili Skoda markasını kullanacak bir paravan şirkete verilmek üzere kurgulandığını açıkladı.

2 milyonluk iş gibi gösterip 600 milyon avroyu bağlayacaklar

Yavuzyılmaz'ın paylaştığı bilgilere göre, "dev soygun" olarak nitelendirilen plan adım adım şöyle işliyor:

Bakanlık yetkilileri, ihaleyi kağıt üzerinde sadece "1 adet ürün seti" alımı gibi göstererek yaklaşık 2 milyon avroluk küçük bir iş izlenimi yaratıyor. Ancak şartnameye eklenen maddelerle, bu sembolik ihaleyi kazanan şirket, devamındaki 5 yıl boyunca 600 milyon avroya (yaklaşık 30 milyar lira) varan işi ihalesiz olarak alma hakkı kazanıyor.

Böylece tek bir kalemlik ihale üzerinden, devasa bir kamu kaynağının yıllarca aynı şirkete aktarılmasının önü açılıyor.

Kamu kurumu ASELSAN'a şartname engeli

AKP iktidarının dillerden düşürmediği "yerli ve milli" söylemi, bu ihalede bir kez daha boşa düştü. Şartnameye eklenen "4.3 (ç) maddesi", ihaleye katılacak firmalardan "en az 5 yıl ve 25 adet yeni nesil lokomotif referansı" zorunluluğu istiyor.

Bu madde, yerli hızlı trenlerin cer zincirlerini halihazırda üreten kamu kurumu ASELSAN'ın ve diğer yerli firmaların ihaleye girmesini engelliyor. 

Yavuzyılmaz duruma, "Yerli ve milli şirketler, bu ihaleye katılacaklardan istenen referans zorunluluğu nedeniyle, dizel-elektrikli cer zinciri ihalesinin dışında bırakılıyor" sözleriyle tepki gösterdi.

'Ya iptal edin ya da Yüce Divan'a gidersiniz'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na seslenen Yavuzyılmaz, ihalenin derhal iptal edilmesi gerektiğini vurgulayarak şu uyarıda bulundu: "Ya bu adrese teslim ihaleyi iptal edersiniz ve doğru düzgün bir şartnameyle ihaleye çıkarsınız, ya da Yüce Divan’a kadar yolunuz var! Konunun peşini bırakmayacağız!"

İhale daha önce ertelenmişti

Söz konusu ihale, Yavuzyılmaz'ın ifşaları üzerine daha önce bir kez ertelenmişti.

Yavuzyılmaz, 18 ve 20 Kasım tarihlerinde yaptığı açıklamalarda, ihalenin DCC Danışmanlık ve Taahhüt A.Ş. adlı şirkete verileceğini, şartnamenin rekabeti engelleyecek şekilde 13 güne sıkıştırıldığını ve ihale paketine cer sistemiyle ilgisi olmayan "dişli kutusu" ve "aks" gibi kalemlerin eklenerek katılımcı sayısının düşürüldüğünü ortaya çıkarmıştı.

20 Kasım'da yapılması planlanan ihale, "büyük vurgun" ifşasının ardından, ihale tarihine 1 gün kala apar topar ertelenmişti. Ancak Yavuzyılmaz'ın bugünkü açıklamaları, Bakanlığın geri adım atmadığını, sadece yöntemi revize ederek aynı adrese teslim planı, bu kez "Skoda" markası üzerinden devreye sokmaya çalıştığını gösteriyor.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.