Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

Adliyelerde 'emanet' krizi: Büyükçekmece'den sonra Adalar'da silahlar kayboldu

Büyükçekmece Adliyesi'ndeki milyonluk hırsızlığın ardından, şimdi de Adalar Adliyesi'nin emanet deposundaki 12 silahın ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Olayla ilgili bir zabıt katibi tutuklanırken, kayıp 9 silahın akıbeti hâlâ meçhul.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 04.12.2025 , 17:07 Güncelleme Tarihi: 04.12.2025 , 17:08

Büyükçekmece Adliyesi'nde yaşanan ve 147 milyon lira değerindeki altın ve gümüşün çalındığı skandalın yankıları sürerken, benzer bir "emanet" vurgunu haberi bu kez İstanbul Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan geldi.

İHA'nın aktardığı bilgilere göre, Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait Suç Eşyası ve Emanet Deposu'nda yapılan denetimlerde, devlet koruması altında olması gereken 12 silahın yerinde olmadığı tespit edildi.

Denetimde ortaya çıkan skandal

Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından paylaşılan bilgilere göre, skandal 22 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirilen rutin denetimde patlak verdi. Depoda bulunması gereken silahların eksik olduğunun anlaşılması üzerine başlatılan soruşturma, okları adliye personeline çevirdi.

Başsavcılık, kayıp silahların akıbetini belirlemek için Emniyet Kriminal Polis Laboratuvarı ile temasa geçti. İstanbul Bölge Polis Kriminal Laboratuvarı Müdürlüğü'nün 20 Kasım 2025 tarihli yanıtı, silahların adliye dışına çıkarıldığını belgeledi. Rapora göre, kayıp silahlardan üçü hakkında daha önce yeniden inceleme yapılmıştı. Bu incelemelerde, silahlardan ikisinin 2 Ekim 2023 tarihinde zabıt katibi Utku Erkek üzerinden temin edildiği, bir diğer silahın ise Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu kapsamındaki bir operasyonda şüpheli ikametinde ele geçirildiği anlaşıldı.

Zabıt katibi tutuklandı, 9 silah kayıp

Soruşturma derinleştirildiğinde, şüphelinin Adalar Cumhuriyet Başsavcılığı Emanet İşlemleri Bürosu'nda görevli zabıt katibi Utku Erkek olduğu belirlendi. Katibin, gözetimi altındaki silahları usulsüz bir şekilde emanet deposundan çıkararak kendi tasarrufunda kullandığı ve başkalarına devrettiği tespit edildi.

26 Kasım 2025 tarihinde evinde gözaltına alınan Utku Erkek, "zimmet" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece 27 Kasım'da tutuklandı. Ancak skandal, katibin tutuklanmasıyla son bulmadı. Şüphelinin evinde yapılan aramalarda da sonuç alınamadı ve zimmete geçirilen silahlardan 9'unun hâlâ kayıp olduğu, nerede ve kimlerin elinde bulunduğunun bilinmediği öğrenildi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.