Breadcrumb
Adana ve Adıyaman belediyelerinde başkan vekili seçimi: İki seçimi de CHP'nin adayları kazandı
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 18.07.2025 , 18:24
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın görevlerinden uzaklaştırılmasının ardından, bugün iki belediye meclisinde de başkan vekili seçimi yapıldı.
Adıyaman Belediye Başkan Vekili CHP'li Ufuk Bayır olurken, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ise CHP'li Güngör Geçer oldu.
Adıyaman: CHP 9 oya karşı 22 oyla kazandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" soruşturmalarından türetilen "Aziz İhsan Aktaş suç örgütü" dosyası kapsamında 5 Temmuz'da gözaltına alınan CHP'li Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında 8 Temmuz'da ev hapsi kararı verildi. 10 Temmuz tarihinde ise Tutdere'nin "geçici tedbir" doğrultusunda görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.
Tutdere'nin görevden uzaklaştırılmasının ardından Adıyaman Belediye Meclisi, bugün belediye başkan vekili seçimi için toplandı. Toplantıda, başkan vekili olarak AKP Grubu Ekrem Gürcan Çadır'ı, CHP Grubu ise Ufuk Bayır'ı aday gösterdi. Gizli oylamayla yapılan seçimde Çadır 9 oy alırken, 22 oy alan Bayır, Adıyaman Belediyesi Başkan Vekilliği görevine seçildi.
Bayır, yaptığı konuşmada kendisine destek veren meclis üyelerine teşekkür ederek şunları kaydetti:
"Belediye Meclisimiz, demokratik teamüller çerçevesinde yeni bir başkan vekili seçti. Öncelikle, bu sürecin Adıyaman halkının iradesine saygı temelinde sonuçlanması için bir bütün olarak hareket eden CHP Belediye Meclisi Grubumuza, ayrıca destek veren diğer siyasi partilerin meclis üyelerine de teşekkür ediyorum."
Adana seçimleri üçüncü tura kaldı: CHP'nin adayı 14 oy farkla kazandı
Öte yandan bir başka başkan vekili seçimi de Adana'da yapıldı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "yolsuzluk" soruşturması kapsamında 8 Temmuz'da tutuklanmış ve 9 Temmuz'da İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.
Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, başkan vekili seçimi için bugün belediye binasındaki Meclis Salonu'nda toplandı. Toplantıda, başkan vekili seçimi için CHP Grubu Meclis Üyesi Güngör Geçer'i, AKP ve MHP Grubu ise AKP'li Meclis Üyesi Abdullah Avcı'yı aday gösterdi.
Yapılan oylamanın ilk iki turunda, adaylardan biri üyelerin üçte ikisinin oyunu alamadı ve seçimde 3. tura gidildi. Salt çoğunluğun arandığı 3. turda, 78 oyun 45'ini Güngör Geçer, 31'ini Abdullah Avcı aldı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.
Seçimi kazanan Güngör Geçer, Meclis'te yaptığı ilk konuşmada "Hangi siyasi görüşten olursak olalım ortak paydamızın Adana olduğunu biliyoruz. Kentimizin hizmetten geri kalmaması ve mağdur olmaması için Meclis'imizde uzlaşıyı, diyaloğu ve ortak aklı egemen kılmak zorundayız" dedi.
| İzBB'ye 'yolsuzluk' soruşturması: 65 kişi hakkında iddianame hazırlandı |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.