Sayfa yolu
ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Gazze'de gıda dağıtım noktalarını denetleyecek
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
dış haberler
Yayın Tarihi: 01.08.2025 , 13:45
7 Ekim 2023'ten bu yana 60 bini aşkın Filistinliyi öldüren İsrail, Gazze Şeridi'nde adeta soykırıma girişti. Yarım girişlerini engelleyerek aç bırakma politikasını sürdüren İsrail, bir yandan da yardım merkezlerine pusu kurarak sivilleri katlediyor.
Gazze Şeridi’nde girişilen katliama karşı artan endişeler ve tepkiler üzerine, ABD Başkanı Donald Trump da geçtiğimiz günlerde ilk kez Gazze'de "gerçek açlık" olduğunu kabul etti ve İsrail'den bölgeye "her zerresine kadar" yiyecek girmesine izin vermesini istedi.
Trump'ın açlığı kabul etmesinin ardından Beyaz Saray, ABD'nin Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un bugün Gazze'yi ziyaret ederek gıda dağıtım noktalarını denetleyeceğini duyurdu.
Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karoline Leavitt, Witkoff'un ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Mike Huckabee ile birlikte bölgeyi ziyaret edeceğini aktardı, “daha fazla gıda dağıtımı için bir plan hazırlayacağını ve Gazzelilerle görüşerek bu vahim durumu ilk elden dinleyeceğini” söyledi.
Basın Sözcüsü, İsrail'i ziyaret eden Witkoff'un İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile de “verimli” bir görüşme yaptığını ekledi.
Gazze'de ölü sayısı artıyor
ABD Başkanı Donald Trump, elçisinin İsrail'e varmasından kısa bir süre sonra sosyal medyada “Gazze'deki insani krizi sona erdirmenin en hızlı yolu Hamas'ın teslim olması ve rehineleri serbest bırakması!!!” diye yazdı.
Açıklama, Witkoff'un ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı (GHF) tarafından işletilen gıda dağıtım merkezlerini ziyaret edeceği yönündeki haberlerin ardından geldi.
Gazze'de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, son 24 saat içinde İsrail'in saldırısında 111 kişinin öldüğünü ve 820 kişinin yaralandığını söyledi.
Ayrıca bakanlık son 24 saat içinde 2 kişinin yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünü, savaşın başlangıcından bu yana yetersiz beslenme nedeniyle ölenlerin sayısının 90'ı çocuk olmak üzere 159'a ulaştığını belirtti.
| Trump Gazze'deki açlık krizini yeni fark etti: 'Netanyahu tüm yiyeceklerin ulaşmasını sağlamalı' |
|
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.