Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

ABD istedi, BMGK onayladı: HTŞ lideri Şara'ya yönelik yaptırımlar kaldırıldı

ABD'nin BMGK'den HTŞ lideri Ahmed Şara'ya yönelik yaptırımları kaldırmasını talep ettiği öne sürülmüştü. Söz konusu iddianın ardından BMGK Şara'ya yönelik yaptırımları kaldırdı. 14 ülke lehte oy verirken, Çin'in çekimser kaldığı öğrenildi.

Dış Haberler

Yayın Tarihi: 07.11.2025 , 00:42

Suriye'de Heyet Tahrir'uş Şam (HTŞ) yönetiminin lideri Ahmed Şara, 10 Kasım Pazartesi günü Beyaz Saray'ı ziyaret edecek.

Söz konusu ziyaret öncesinde ABD'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden (BMGK), Şara'ya ve HTŞ yönetiminin İçişleri Bakanı Enes Hattab'a yönelik yaptırımları kaldırmasını talep ettiği iddia edilmişti.

Söz konusu iddianın ardından BMGK'nin, Şara ve Hattab'a yönelik uygulanan yaptırımları kaldırma kararı aldığı bildirildi.

14 ülke lehte oy verdi, Çin çekimser kaldı

Karar taslağının kabul edilmesi için BMGK'nin 15 üyesinden 9'unun taslağa onay vermesi ve Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve ABD'den oluşan beş daimi üyenin de taslağı veto etmemesi gerekiyordu.

Reuters'ın aktardığına göre söz konusu taslak, bugün oylandı. Tasarıya 14 oy lehte oy verilirken, Çin ise çekimser kaldı. 

Böylece Şara ve Hattab'a yönelik yaptırımlar kaldırıldı.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.