Ana içeriğe atla

Home

soL Haber'de reklam yok, sadece haber var. Bunu birlikte sürdürüyoruz. Abone olarak desteğinizi gösterin.

Yükleniyor...

4 il için 'sarı kodlu' uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 8 ilde ve Tunceli, Bingöl, Erzincan ile Muş'ta kuvvetli yağış bekleniyor.

Haber Merkezi

Yayın Tarihi: 26.03.2023 , 08:53 Güncelleme Tarihi: 22.01.2025 , 10:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, deprem bölgesinde sağanak ve gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu gece saatlerine kadar devam etmesi beklenen yağışın, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ çevreleri ile Malatya'nın güneyinde kuvvetli olacağı öngörülüyor.

4 il için 'sarı kodu uyarı'

Bugün Bingöl, Muş ve Erzincan'da kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram), Tunceli'de çok kuvvetli (metrekareye 51-75 kilogram) sağanak tahmin ediliyor.

Yağışların 1800-1900 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli kar şeklinde olması öngörülüyor.

Açıklamada, kuvvetli yağışların sebep olabileceği sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.