Sayfa yolu
20. Avrupa Komünist Gençlik Örgütleri Toplantısı sona erdi: 'Mücadele eden halklarla dayanışma'
soL'a güvenin, algoritmaya müdahale edin. Tek tıkla soL Haber'i Google'da tercih edilen kaynağınız olarak belirleyin.
Haber Merkezi
Yayın Tarihi: 14.08.2026 , 01:01
20. Avrupa Komünist Gençlik Örgütleri Toplantısı'nın çalışma grubu 13 Ağustos tarihinde Madrid'de gerçekleşti.
Çalışma grubu üyesi olan Türkiye Komünist Gençliği'nin de katıldığı oturumda 20. Avrupa Komünist Gençlik Örgütleri Toplantısı'nın Atina'da gerçekleşmesine karar verildi.
İspanya İşçileri Komünist Partisinin (PCTE) gençliği Komünist Gençlik Kolektifleri (CJC) tarafından Madrid'de ev sahipliği yapılan toplantıya Türkiye Komünist Gençliği'nin yanı sıra Avusturya Komünist Gençliği (KJÖ), Britanya Komünist Gençlik Birliği (YCL Britain), Güney Kıbrıs'tan Birleşik Demokratik Gençlik Örgütü (EDON), Sosyalist Alman İşçileri Gençliği (SDAJ), Yunanistan Komünist Gençliği (KKE), İtalya'dan Komünist Gençlik Cephesi (FGC) ve Portekiz Komünist Gençliği (JCP) de katılım gösterdi.
Atina'da gerçekleşecek olan 20. Avrupa Komünist Gençlik Örgütleri Toplantısı'nın sloganı da bu çalışma grubunda belirlendi: "Emperyalist savaşlara, yoksulluğa, sömürüye ve bunları besleyen sisteme karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Mücadele eden halklarla dayanışma!"
Toplantı sonunda çalışma grubu üyeleri, "Küba kazanacak!" sloganıyla Fidel’in yüzüncü doğum günü için hazırlanan pankartın önünde fotoğraf verdi.
soL Haber'i WhatsApp ve Telegram kanallarından takip edin, önemli gelişmeleri kaçırmayın.
soL YZ Beta, soL’un geliştirdiği ve soL arşiviyle çalışan bir yapay zeka robotudur. Kullanımı, soL abonelerine açıktır.