Dünya'dan Türkiye'ye destek büyüyor!

Uluslarası sol ve barış hareketlerinden Türkiye’ye destek mesajları gelmeye devam ediyor. Barış Derneği ve Türkiye Komünist Partisi’ne yolladıkları mesajlar ile örgütler dayanışma dileklerini ve Türkiye halkına olan inancını paylaşıyor.

Geçtiğimiz hafta Gezi Parkı’nda başlayarak bütün ülkeye yayılan protesto dalgası dünyadan destek almaya devam ediyor. Bir çok sanatçı ve aydının yanı sıra uluslararası barış hareketi ve sol partiler de dayanışma mesajlarını iletiyor.

Dünya’nın gözü Türkiye’de
Almanya - Özgür Düşünürler Derneği, İsveç - Üzayda Nükleer güce ve silahlanmaya karşı küresel ağ, İngiltere- Uzayda Nükleer güce ve silahlanmaya karşı küresel ağ, Ukrayna - Anti Faşist Komite, Çek Cumhuriyeti - Komünist Gençlik Birliği, Yunanistan - uluslararası detant ve barış için yunan komitesi, Almanya - Barış Politikaları için calışma grubu - Nükleersiz Avrupa, Sudan - Sudan Komünist Partisi Barış Derneği ve Türkiye Komünist Partisi’ne yolladıkları destek mesajları ile Türkiye halkının mücadelesinin yanında olduklarını dile getirdiler.

“Gösteriler ne Erdoğan Türkiye’sinin ne de Avrupa’nın Suriye’ye karışma hakkı olmadığını göstermiştir”
Tanınmış Alman aydın-yazar Irene Eckert yolladığı mesajda Türkiye’nin bu şekilde başka ülkelere karışma hakkının kendisinde de olmadığını anlaması gerektiğini belirterek, insan hakları konusundaki bu çifte standartlara dur demek gerektiğini belirtti ve dünya barış hareketine bu konuda birlik çağrısı yaptı.

“Yıllardır Müslüman Kardeşlerin yönetiminde olan bizler sizi takdir ediyoruz”
Sudan Komünist Partisi ise yaptığı açıklamada, Türk demokrat ve laik güçleri ile dayanışmalarını belirtti ve özellikle Türk halkının tarihi kazanımlarının, demokrasinin, laikliğin ve işçi haklarının korunması için verdiği mücadeleyi de savunduklarını belirtti.

Yirmi yılı aşkın süredir Müslüman Kardeşler tarafından yönetilen bir ülkede yaşadıklarını belirten Sudan Komünist Partisi, İslamcı rejimlerin diktatör doğasının maskesini düşüren sizleri takdir ediyoruz. Kahrolsun diktatörlük! sözleri ile duygularını ve düşüncelerini paylaştılar.

Türkiye’deki protesto dalgalarına her geçen saat yurtdışından onlarca aydın, sanatçı örgüt destek veriyor.

( soL - Haber merkezi )