Bulgar Komünistler Birliği'nden Gezi Direnişi açıklaması: 'Boyun eğme'

Bulgar Komünistler Birliği, AKP hükümetinin Gezi Parkı eylemcilerine uyguladığı acımasız şiddeti kınarken, "Türkiye diktatörlüğünün karşısında "Boyun eğme" sloganıyla aynı safta bulunuyoruz" diyerek desteğini sundu.

Bulgar Komünistler Birliği, Gezi Parkı eylemlerine ilişkin yaptığı açıklamada, AKP hükümetinin tüm Türkiye'de ortaya çıkan halk hareketine karşı uyguladığı "acımasız baskı ve diktatörce önlemleri" kınadığını belirtti.

"En az 2 kişinin ölümü, binlerce vatandaşın yaralanması ve tutuklamaların, kendini kaybetmiş başbaan Erdoğan ve yonettiği partinin agresif tutumunun bir sonucu olduğunu" söyleyen Bulgar Komünistler Birliği, ayrıca, Ankara'daki Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne dönük polis saldırılarını kınarken, protestolara katılan Türk halkına ve bu protestolarda ilk günden itibaren yer alan TKP'ye desteklerini iletti.

"Boyun eğme"

"Yoldaşlarımızın taleplerini destekliyor ve onlarla birlikte Türkiye diktatörlüğünün karşısında "Boyun eğme" sloganıyla aynı safta duruyoruz" dnlen açıklama şöyle devam etti:

AKP yönetimi, uyguladığı savaşçı kapitalist ve neo-islam politikasının açık baskıları sonucu, büyuk çaptaki halk ayaklanmasını doğurmuştur. Tüm Türkiye'deki hayat üzerindeki kürdukları kontrol, acımasız sömürüye, militarizm ve agresif monopolizme yol açtı.

Erdoğan'ın hayali olan Ortadoğu, Avrupa ve Afrika'ya yonelik yayılmacı Türk emperyalist hayalleri, yoneten elit sınıfla da örtüşüyordu. Bu hayali gerçekleştirmek için Amerika, AB, NATO, IMF ve Dünya bankasının destekleyici rolü vardır.

Bulgar Komünistler Birliği (SKB), bütün Türk halkının özgürlük ve eşitlik mücadelesini destekliyor, polisin ve devlet kurumlarının bütün protestoculara uyguladığı şiddeti kınıyor. Protestocuları bölmeyi, birbirine kırdırmak isteyen Türk devletini kınıyoruz.

Bu olanüstü zamanda TKP, onun üye ve dostlarına tam destek verdiğimizi beyan ediyoruz. Bütün komünistler olarak bildiriyoruz: Polis baskısı ve şiddetini, insan hakları ihlallerini-bu Türkiye'de, Bulgaristan'da veya dünyanın neresinde olursa olsun kabuletmiyoruz.

Bunun tek çaresi, her gün, herkes için, bütün toplum için eşitlik ve özgürlük mücadelesini yükseltmektir.

Bu mücadelede, kendi içimizde dayanışma içindeysek, galip olan biz oluruz, bizi ezen ve sömürenler değil.

Politik baskılara hayır!

Kapitalist köleliğe hayır!

Bizim gücümüz vebirliğimiz karşısında yönetenler eğilecektir!

Sosyalizm, daha iyi bir yaşam ve yeni bir dünyanın alternatifidir!

SKB-(Bulgar Komünistler Birliği) ve Che Guevara Komünist Hareketi

(soL- Haber Merkezi)