Alman Komünist Partisi'nden TKP'ye destek

Alman Komünist Partisi, Gezi Direnişi’ne ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada Alman hükümetinden, eylemlere çok sert bir şekilde saldıran Erdoğan hükümetini kınaması istenirken, TKP’nin Gezi Direnişi çerçevesinde sunduğu taleplere destek verildi.

Alman Komünist Partisi (DKP) Siyasi Bürosu, "Türkiye'deki Direnişle Dayanışma" Gezi Direnişi’ne ilişkin bir açıklama yayımladı. Gezi Parkı eylemcilerine ve Türkiye Komünist Partisi ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin Ankara’daki ofislerine dönük vahşi polis saldırısının kınandığı açıklamada, Gezi Parkı eylemcilerine dönük destek dile getirildi.

Alman hükümetinden Erdoğan hükümetini şiddetli bir şekilde kınamasını ve AKP’den her türlü desteğin çekmesini isteyen DKP, Türkiye’nin Suriye sınırına “saldırgan bir şekilde” konuşlandırılan Patriot’ların da derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Açıklamanın son bölümünde ise, Türkiye Komünist Partisi’nin “Emekçi halkın seçeneği mutlaka yaratılacaktır” metninde dile getirdiği talepler, “yüzbinlerin istekleriyle uyumlu istekleri kendi taleplerimiz olarak kabul ediyoruz” denerek desteklendi.

TKP’nin talepleri şu şekildeydi:

a) Hükümet Gezi Parkı ve AKM’nin yıkılması projesinin durdurulduğunu derhal ilan etmelidir.
b) Direniş boyunca gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı, hiçbir adli kovuşturmaya izin verilmemelidir.
c) Barolar Birliği ve kent barolarının öncülüğünde kurulacak komisyonların raporları doğrultusunda, halka karşı suç işlediği saptanan yetkililer görevden alınmalıdır.
d) Halkın haber alma hakkını engelleme girişimleri durdurulmalıdır.
e) Toplantı, gösteri ve yürüyüşlere ilişkin her tür yasaklama kaldırılmalıdır.
f) Seçim barajı ve siyasi partiler yasasındaki anti demokratik hükümler dahil, halkın siyasete katılım kanallarını tıkayan her tür yasal ve fiili engel kaldırılmalıdır.
g) Halka tek tip yaşam tarzını dayatan tüm girişimler durdurulmalıdır.

(soL- Haber Mekrezi)