ABD'den de direnişe selam var

ABD'de faaliyet yürüten Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi, Türkiye'deki direnişçilere ve Türkiye Komünist Partisi'ne bir desek mesajı yolladı.

Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi’nden (PSL) gönderilen desek mesajı şöyle:

"Sosyalizm ve Kurtuluş Partisi (ABD), kapitalist, gerici ve baskıcı Recep Tayyip Erdoğan ve onun AKP hükümetine karşı hakları için kahramanca çarpışan Türkiye Komünist Partisi (TKP), işçiler, gençler ve tüm Türkiye halkıyla dayanışma içinde olduğunu ilan ediyor.

Tüm dünyadaki devrimci ve ilericiler gibi biz de ABD’de, Türkiye halkının maruz kaldığı aşırı polis şiddeti karşısında gösterdiği cesaret ve kararlılıktan ilham alıyoruz. Bizler, polisin hedeflerinin arasında TKP üyelerinin, Ankara’daki TKP Parti Merkezi’nin ve polis saldırılarında yaralanan insanlara revir görevi yapan Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin olduğunun farkındayız.

ABD emperyalist düzeni, Türkiye halkına gaddarca uygulanan polis şiddeti konusunda “endişelenmiş“ rolü yaparken aynı zamanda AKP hükümetinin tamamen arkasında durmakta, Türkiye’ye NATO’nun güney kanadı olarak bel bağlamaktadır. Obama ve Erdoğan rejimleri, Suriye hükümetini devirmek içi, Türkiye halkının çoğunluğunun bu rejimlerin savaş yanlısı politikalarına karşı olmasına rağmen büyük bir işbirliği işinde çalışmaktadır. Pentagon, İncirlik, İzmir gibi üsleri işgal ederek Türkiye’nin bağımsızlığını ayaklar altına almaya devam etmektedir.

Türkiye’de başlayan heybetli eylemler bütün dünyayı şaşırtmış ve Ortadoğu’daki denklemi değiştirmiştir. Bu eylemler, sadece halkların tarih yazdığı gerçeğinin bir kez daha kanıtıdır.

Yaşasın halkın mücadelesi!
Yaşasın TKP!
ABD, Türkiye ve tüm Ortadoğu’dan defol!"

(soL - Dış Haberler)