soL'un haberinden sonra Madame Coco'dan yeni taktik: İmzalayın şunları...

Madame Coco, sayım açıkları ve kırılan ürünlerin parasının mağazalarda çalışan emekçilerin maaşından kesilmesi konusunda yeni bir adım attı. Sayım açıkları ve kırılan ürünleri çalışanların maaşından keserek neredeyse bedava personel çalıştıran Madame Coco, geçen hafta yayımlanan haberimizden sonra, emekçilere 'Kayıp ve Hasarlı Ürün Satış Beyan Formu' başlıklı boş belge imzalatmaya…

Ahmet Çınar

Madame Coco, sayım açıkları ve kırılan ürünlerin parasının mağazalarda çalışan emekçilerin maaşından kesilmesi konusunda yeni bir adım attı. Sayım açıkları ve kırılan ürünleri çalışanların maaşından keserek neredeyse bedava personel çalıştıran Madame Coco, geçen hafta yayımlanan haberimizden sonra, emekçilere 'Kayıp ve Hasarlı Ürün Satış Beyan Formu' başlıklı boş belge imzalatmaya başladı. Bazı şubelerde çalışanlar, patronun hukuksuz "boş form imzalatma" girişimine boyun eğmeyerek ve formu yırtarak işyerini terk ettiler. 

Madame Coco'nun "bedavaya işçi çalıştırma yöntemlerini" açığa geçen hafta ifşa eden haberimiz, hem bu mağazada çalışanlar hem de Madame Coco müşterileri arasında tepkilere neden oldu. Çok sayıda Madame Coco emekçisi soL okuru, haber merkezimize yazdıkları iletilerde, firmada çalışanlara yönelik haksız uygulamaların hepsinin yaşandığını, haberde yazılanların yanlış değil, bilakis eksik bile olduğunu teyit ettiler.

"Bir Madame Coco tezgahı: Bedavaya işçi çalıştırmanın ilginç yöntemleri..." başlıklı haberimizin sosyal medya platformlarına paylaşılması ve bazı hesaplardan Madame Coco'ya yönelik boykot çağrısında bulunulması dikkat çekti. 

Madame Coco yönetimi, haberimiz üzerine yeni bir adım attı. Bugüne dek iş sözleşmelerinde yer almadığı halde fiili olarak uygulanan "sayım açıkları ve kırılan ürünlerin emekçilerin maaşından kesilmesi" yöntemini daha da ileri götürdü. Mağazalarda emekçilere "Kayıp ve Hasarlı Ürün Satış Beyan Formu" başlıklı boş belge imzalatılmaya başlandı.

EMEKÇİLERE İMZALATILAN BOŞ FORMDA NE VAR? 

Madame Coco yönetimi tarafından emekçilere imzalatıan boş formda şu ifadeler yer alıyor: 

"Deha Mağazacılık Ev Tekstili Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.'nin ......... mağazasında, yol açtığım ürün kaybı ve zararına istinaden aşağıdaki kısa kodlu ürünleri fiş karşılığında ve mağaza yöneticisi ile karşılıklı anlaşma dahilinde tarafımca ........ TL ödenerek satın alınmıştır."

Madame Coco yönetimi, yıllardır hukuksuz ve fiili şekilde uyguladığı yöntemi, böylece yazılı hale getirmeyi amaçlıyor. Madame Coco böylece, bir emekçinin olası bir dava açması halinde kendini hukuki olarak kurtarmayı planlıyor. 

Madame Coco patronlarının boş form imzalatma girişimi, bazı mağazalarda emekçiler tarafından reddedildi. Madame Coco'nun bu hukuksuz girişimine boyun eğmeyen kimi emekçiler, formu yırtarak işyerini terk etiler.