Saya işçileri eylemlerine devam ediyor

Hafta başında İstanbul İkitelli'de çalışma şartlarını protesto eden saya işçileri, eylemlerine devam ettiler.

Haber Merkezi

Hafta başında İstanbul İkitelli'de çalışma şartlarını protesto eden saya işçileri, eylemlerine devam ettiler. Sayacılar dün de Güngören Çeşme Sanayi ve Beyazıt'ta eylem yaptılar.  

İstanbul Umum Sayacı Sanatkarları Esnaf Odası Başkanı Muharrem Kökoğlu "Dün Aymakoop ve Aykosan'da ne kadar büyük bir aile olduğumuzu gördük. 40 gün önce bizi dinlemeyen kurumlar bugün dinlemeye başlıyor" dedi. 

 

Kökoğlu, "Biz ne kadar dağınık kaldıysak, onlar istediklerini yaptılar. Fakat artık ne kadar güçlü olduğumuzu öğrendik, çünkü birleşiyoruz. Bakın Suriyeli kardeşlerimiz de bizimle, onlar da bizimle aynı şartlarda yaşıyorlar. Ayrımız gayrımız  yok" diye konuştu. 

İŞTE TALEPLERİ

Sayacılar taleplerini "Tüm deri ayakkabı sayalarına yüzde 40 , imitasyon ayakkabı sayalarına yüzde 30, spor ayakkabı sayalarına yüzde 25 zam" olarak açıkladı. 

Sayacıların gerek Aymakoop  ve Aykosan, gerekse Güngören ve Çeşme Sanayi'de gerçekleştirdikleri yürüyüşler, hem ayakkabıcılığın diğer kollarında çalışanların hem çevreden gelenler tarafından destek görüyor.

KALFALAR DA CUMA GÜNÜ İŞ BIRAKACAK

Ayakkabıcılığın sayacılıktan sonraki bölümü olan kalfalar da cuma günü aynı taleplerle iş bırakma eylemine başlayacaklarını duyurdu.

İstanbul’dan sonra Konya ve Gaziantep’teki sayacılar da aynı taleplerle iş bırakmaya hazırlanıyor.

Kendi dükkanların da üretimlerini fason gerçekleştiren sayacıların artık kayıt dışından çıkıp haklarını elde etmek için mücadeleye devam edeceklerini ilan ettiler.