Maltepe Belediyesi işçileri hâlâ TİS haklarını istiyor

Maltepe Belediyesi'nin iştiraki MATAŞ A.Ş. işçilerinin 9 ay önce imzalanan toplu iş sözleşmesine uyulması ve haklarının verilmesi için mücadelesi sürüyor. MATAŞ'ın Genel-İş Sendikasına önerdiği teklifin toplu sözleşmede belirtilen rakamların çok altında olması, geçmiş aylara ait farkların verilmemesi ve diğer kazanılmış hakların gündeme getirilmemesine işçiler tepki gösterdi. Bu…

soL - Patronların Ensesindeyiz

Maltepe Belediyesi’nin iştiraki olan MATAŞ A.Ş. isimli şirkette çeşitli birimlerde çalışan 850 işçi, dokuz ay önce imzalanan toplu iş sözleşmesine uyulmadığı için 19 Temmuz 2019’da 24 saatlik uyarı eylemi yapmıştı. 696 sayılı KHK kapsamında, 2018 yılı Nisan ayında belediye şirketleri bünyesine geçirilen ve haklarını hala alamayan Maltepe Belediyesi işçileri mücadelelerini sürdürüyor.

Genel-İş Sendikası – MATAŞ – Maltepe Belediyesi üçgenindeki görüşmeler devam ederken, sendika 5 Eylül tarihinde işçilere Maltepe Belediyesi önünde basın açıklaması yapmak için çağrıda bulundu ve yaklaşık 150 işçi belediye önünde toplandı. Bir saat kadar belediye önünde bekletilen işçilere, görüşmelerin hâlâ devam ettiği söylenilerek dağılmaları istendi.

Sendika, yapılan görüşmelerin sonucunu akşam saatlerinde işçilere aktardı. Maltepe Belediyesi işçilerinden Patronların Ensesindeyiz Ağı’na iletilen bilgiye göre, MATAŞ’ın Genel-İş Sendikasına önerdiği teklif; seyyanen artış net 270 TL ve 2020 yılının Mayıs ayından itibaren 40 saat çalışma süresi oldu. Genel-İş Sendikası şirketin teklifi üzerine 6 Eylül günü (dün) üyeleriyle bir araya geldi. Teklifin toplu sözleşmede belirtilen rakamların çok altında olması, geçmiş aylara ait farkların verilmemesi ve diğer kazanılmış hakların gündeme getirilmemesine işçiler tepki gösterdi. Bu tepkiler üzerine sendika, gelen teklifi bugün işçilerin oylamasına sunacağını açıkladı.

Patronların Ensesindeyiz Ağı, Maltepe Belediyesi’nin, işçilerin toplu sözleşmeyle ilgili haklı taleplerini karşılaması gerektiğinin altını çiziyor.