Garanti Bankası emekçileri baskı, mobbing ve sömürüye dayanamayıp istifa ediyor

Garanti Bankası kârlarıyla birlikte çalışanlar üzerindeki baskı, mobbing ve sömürüyü de artırıyor. Geçen hafta çalışma koşullarının ağırlaşması, işten çıkarma ve baskıların artması üzerine Garanti emekçileri maillerle istifalarını duyurdular. Banka yönetimi mailleri zorla geri çektirdi.

Yaklaşan ekonomik krizin faturasını emekçilere kesmeye kararlı olan Garanti Bankası'nın kârları katlanmaya devam ediyor.

Bu süreçte gereksiz maliyet kalemi olarak görülen şubelerde de Garanti Plus projesi ile şube sayısının ve çalışanların da azaltılacağı bir dönüşüm tanımlanmış, "Şubelerde Devrim" olarak tanıtımı yapılmış ve pilot şubelerde dönüşümlere başlanmıştı.

Henüz Garanti Plus'a geçmemiş şubelerde gergin bekleyiş sürerken, geçişi yapılmış olan şubelerde çalışanlar ilk günden itibaren yaşadıkları baskıyı ve kendilerine dayatılan değişiklikleri soL'a anlatmıştı

MOBBİNGE, BASKIYA DAYANAMAYAN GARANTİ EMEKÇİLERİNİ İSTİFA MAİLLERİ

Geçtiğimiz hafta ise şubelerde çalıştığı ortamın hızla değişmesine, işten çıkarmalara ve baskıya dayanamayan emekçilerin istifa mailleri geldi.

Bankanın zorla geri çektirdiği maillerde, emekçilerin çalışma koşullarından ve banka ortamından duyduğu rahatsızlığın ne boyutlarda olduğu gözlendi. 

İşte o mailler: