DİSK Genel Kurulunun son gününde kriz: 3 sendika genel kurulu terk etti

DİSK'in yeni genel başkanının da belirleneceği 3 günlük genel kurul sürecinin son gününde önemli bir gelişme yaşandı.

DİSK'in 3 önemli sendikası Sosyal-İş, Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş genel kurulu terk etti.

Mevcut DİSK yönetiminin politikalarına muhalefet eden 3 sendika DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun kürsüden yaptığı açıklamalar sonrasında genel kurulu terk etti. 

Sosyal-İş, Birleşik Metal-İş ve Nakliyat-İş sendikaları Kani Beko başkanlığındaki mevcut yönetimine muhalif olarak pozisyon alan sendikalar. Bu sendikalar şu anki DİSK yönetimine karşı Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu'nu ortak aday olarak destekliyorlardı. 

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun kürsüden yaptığı konuşmayı provokatif bularak genel kurulu terk eden 3 sendika ve bunların ortak adayı Adnan Serdaroğlu bundan sonraki süreçte de, DİSK yönetimini elinde tutan merkeze karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirterek genel kurulu terk etti. Çerkezoğlu, konuşmasında, "Adnan bey ile kendisinin içinde bulunduğu, benim içinde bulunmadığım yönetim kurulu için konuşmak istedik. Adnan bey benimle asla görüşmeyeceğini söyledi. Birbirimizi sevmeyebiliriz de. Hırsızlık mı yaptık? Arsızlık mı yaptık neden bizimle konuşulmuyor? Neden böyle bir tavır gösterilmiyor" demişti.

15. DİSK Genel Kurulunun 3.gününde adaylığını açıklayan Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, yaşananlar üzerine adaylıktan çekildi. Seçimde tek aday olarak DİSK Genel Başkanı Kani Beko kalmış oldu.