Ağaoğlu gözünü 'FETÖ'den artakalan inşaat şirketlerine dikti!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Fethullah Gülen cemaatiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen ve satışa çıkarılacak inşaat şirketleriyle ilgilenebileceklerini, bu şirketlerin henüz başlamamış projelerine yatırım yapabileceklerini söyledi.

Reuters

Fethullah Gülen cemaatine yönelik soruşturmaları kapsamında 500'den fazla şirketin yönetimi Tasarruf Mevduat Sigorta Fonuna (TMSF) devredilmişti. TMSF'ye devredilen şirketler arasında inşaat şirketleri Dumankaya ile Fi Yapı da bulunuyordu. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, "Bu işletmeler el konulduğunda tasfiye edilmeyecek, faaliyetlerine devam edecek belki üçüncü bir ele geçecek. Dolayısıyla bu işletmelerle iş yapanlar açısından bir tedirginlik olmasına gerek yok. Envanter çalışması yapılıyor. Değerleme sonucunda bir ihale sürecine gireceğiz" demişti.

Bu kapsamda TMSF, 674 Sayılı KHK uyarınca satışa konu varlıkların satış işleminde Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Vera Varlık ve Garanti Yatırım'ı yatırım danışmanı olarak görevlendirdi.

Ağaoğlu Grubu'nun patronu Ali Ağaoğlu, "Şirketler satışa çıktığında bakabiliriz. Şartları ve detayları görmemiz gerekiyor. Ancak bu şirketlerin sadece henüz başlamamış projeleriyle ilgilenebiliriz" dedi.

Ağaoğlu, "Ağaoğlu markası olarak yaptığımız projelerde kendi standartlarımız var. Bu standartları başlamış, bir kısmı tamamlanmış bir projede uygulamamız zor. Bu nedenle sadece başlamamış projelerle ilgileniriz."

Ağaoğlu'nun inşaatı devam eden mevcut projeleri arasında Maslak'ta Maslak 1453, Ataşehir'de ise My Newwork bulunuyor.