Borsa açılmadı! (Güncelleme 10:50)

Gezi direnişi ve konuyla ilgili Başbakan Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların ardından geçen hafta ani düşüş ve yükselişler yaşayan borsa, bu sabah ise açılmadı. Sabah saatlerinde açılamayan borsa, bir saatlik gecikmeyle haftaya başladı.

Güncelleme 10:50

Bu sabah açılmayan BIST 1 saatlik gecikmeyle açıldı.

Teknik sorunlar nedeniyle 1 saat geç açıldığı öne sürülen BIST 100 endeksi yüzde 1,82'lik değer kaybı ile haftanın ilk işlem gününe başladı.


Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre teknik bir arıza nedeniyle BİST işleme açılmayacak ve ne zaman açılacağı ise belli değil.
BIST'ten yapılan açıklamada "endeks hesaplamada meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle seansın sürekli müzayede bölümü ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.
Borsa İstanbul'dan sabah yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Endeks hesaplamada meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle seansın sürekli müzayede bölümü ikinci bir duyuruya kadar ertelenmiştir. Sürekli müzayede başlangıç saati bilahare duyurulacaktır."

"Borsamızın 419 No'lu Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası Genelgesinin 4.4.2 maddesi uyarınca Piyasada işlemler geçici olarak durdurulmuştur. Açılış saati bilahare duyurulacaktır."

(soL- Ekonomi)