Tunus'ta Selefiler'den 'daha fazla şeriat' eylemi

Tunus'ta binlerce Selefi başkentte yaptıkları gösteride "daha fazla şeriat" istedi.

"Arap Baharı" sürecinde iktidara İslamcılar'ın gelmesinden önce Ortadoğu coğrafyasının Türkiye'yle beraber örnek gösterilen laik devlet yapısına sahip olan ülkesi Tunus'ta islamcı hareket, dinin devlet işlerinde daha fazla etkili olmasını istiyor.

Pazar günü başkent Tunus'taki Habib Burgiba Bulvarı'nda toplanan 10 bin civarında Selefi, siyah bayraklarını sallayıp "daha fazla şeriat" talebinde bulundu.

Reuters'e konuşan bir eylemci, "Güç gösterisi yapmıyoruz, ama bilmeleri gerekir ki şeriatın uygulanmasını reddederlerse yüz binleri sokaklara yığabiliriz. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz, dolayısıyla Anayasa'da İslam'dan bahsedilmesinden korkmamak gerek" dedi.

Ülkede Ekim ayında seçim yapılmış ve sandıktan "ılımlı islamcı" Ennahda partisi birinci çıkmıştı. Ennahda, batıyla ilişkileri de iyi tutmak amacıyla hükümeti iki seküler partiyle ortak kurmuş ve alkolü yasaklamama ve peçeyi dayatmama taahhütünde bulunmuştu. Ancak özellikle Selefiler'in mahalle baskısı geçen bir senede laik kesimi çokça tedirgin etti.

(soL - Dış Haberler)