Suriye'de 13 Fransız casusu yakalandı

Suriye'de gizli görevli 13 Fransız subayının yakalandığı iddia edildi. Fransız devleti iddiayı açıkça reddetmedi, ancak teyit de etmedi.

Lübnan'ın Daily Star gazetesinin haberine göre Suriye, 13 Fransız subayını tutukladı. Fransız Dışişleri Bakanlığı ise iddiaları doğrulamadı. Fransız devleti, Suriye'de "hiçbir Fransız askeri olmadığını" iddia ediyor. Ancak Fransa Savunma Bakanlığı, iddiayı açık bir dille kınamak yerine, açıklamasında "konuyla ilgili bilgisi olmadığını" söyledi. Şam'daki Suriyeli yetkililer ise yorum yapmaktan kaçındı.

Daily Star'ın bilgiyi teyit ettiği kaynaklara göre 13 Fransız subayı, Humus kentinde bir hastanede tutuluyor.

Subayların neden Suriye'de olduğu henüz bilinmiyor. Ancak subayların gizli görevde olması ve geçtiğimiz haftalarda büyük çatışmalar yaşanan Humus kentinde yakalanmaları, burada kışkırtıcı bir casusluk faaliyeti yürütüyor olabileceklerini akla getirdi. Bir diğer olasılık ise, kentte gizlenen fakat Kızılhaç yetkilileri tarafından kentten çıkartılmayı kabul etmeyen batılı gazetecileri buradan çıkartma misyonuyla kente gitmiş olabilecekleri.

Libya'daki savaş döneminde de batı, sürekli aksi yönde iddialar ve kanıtlar ortaya konmasına rağmen ülkede hiç askeri olmadığını söylemiş, ancak sonradan bunun yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

(soL - Dış Haberler)