İsrail'de tedavi edilen ÖSO militanları görüntülendi

İsrail'in Suriye'de çatışmalarda yaralanan ÖSO militanlarına İsrail'de bir hastanede tıbbi yardım sağlarken çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. İsrail tedavi ettiği askerleri tekrar Suriye'ye savaşmaya gönderiyor.

Bugün, Suriye'de çatışmalarda yaralanan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarının bir İsrail hastanesinde tedaviye alınırken çekilen fotoğrafları ortaya çıktı.

Reuters'in yayımladığı bir fotoğrafta, İsrail askerleri yaralı bir ÖSO militanını sedye ile İsrail'in kuzeyinde bulunan Hayfa kentindeki Rambam Hastanesine taşıyor.

Başka bir fotoğrafta ise iki sağlık görevlisinin bir ÖSO militanı ile ilgilendiği görülüyor. Ajans fotoğrafları Rambam hastanesi sözcüsünden aldığını belirtti.

Haberde İsrailli askerlerin çarşamba günü dört yaralı ÖSO militanına tıbbi yardımda bulunduğu ifade edilirken, iki ÖSO militanı ise uluslararası yasalar hiçe sayılarak Suriye'ye geri gönderildi. Diğer ikisi de Rambam hastanesinde tedavi altına alındı.

İsrail'i açıkça savaşın tarafı yapan bu eylemi uluslararası hukukun da ihlali anlamına geliyor. İsrail, Şubat ayı sonunda Suriye'de çatışmalarda yaşanan dört ÖSO militanını tedavi ederek yeninden Suriye'ye savaşmaya göndermişti.

Şubat ayında İsrail basınına yansıyan başka bir haberde de, Tel Aviv yönetiminin Golan Tepeleri merkezi ya da Kunaytra sınır kapısı yakınlarına Suriyeli “mülteciler” için sahra hastanesi açacağı bildirilmişti.



Golan'da çatışmalar yoğunlaştı
İngiltere merkezli muhalefet yanlısı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, son 24 saat içerisinde ÖSO militanlarının İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri yakınlarında Suriye güçleri ile girdiği çatışmaların yoğunlaştığını bildirdi.
Suriyeli muhalifiler bir süredir Golan'da Suriye güçlerine saldırıyor ve buralarda mevziler elde etmeye çalışıyor.

Öte yandan, Suriye yönetimine yakın kaynaklar, Şubat ayı sonunda Roma'da düzenlenen “Suriye'nin Dostları” toplantısında muhaliflerin iktidara gelmeleri durumunda İsrail'e Golan'dan vazgeçecekleri sözünü verdiğini iddia ediyor.

(soL- Dış Haberler)