Ayinlerini 'Çav Bella' ile bitiren komünist rahip Andrea Gallo soL Gazetesi'ne konuştu

Ayinlerini Çav Bella (Bella Ciao) marşı ile bitiren yoksulların yoldaşı rahip Gallo, soL gazetesine konuştu.

Kurucusu ve lideri olduğu San Benedetto Kilisesi'nde düzenlediği ayinleri “Bella Ciao” ile bitiren komünist rahip Andrea Gallo, Cenova Limanı'nda evsizler, işsizler, eşcinseller, transseksüeller ve Romanlar gibi toplumun dışına itilen vatandaşlara verdiği destekle biliniyor.

Yoksul ve muhtaç insanlara yaptığı yardımlardan dolayı “sokakların rahibi” olarak da anılan Gallo, alternatif bir kiliseyi ve içinde Marksist felsefenin yer aldığı evrensel bir dini savunuyor. “İmamlar, papazlar, hahamlar Tanrı adına konuşmaktan vazgeçsin diyen” komünist rahip, Vatikan'ı da Suudi Arabistan gibi önde gelen monarşilerden biri olarak görüyor.

Cenova doğumlu 84 yaşındaki Gallo'nun ülke gündemindeki siyasi ve sosyal sorunları konu alan ayinlerine kalabalık bir izleyici topluluğu katılıyor.

soL
gazetesi İtalya yazarı Aslı Kayabal ile bir araya gelen Gallo, Papa XVI. Benediktus'un istifası, hayalindeki kilise, İtalya'daki seçimler ve son romanı hakkında konuştu. Gallo'nun röportajını bugün soL gazetesi Kültür ekinde okuyabilirsiniz.

(soL- Haber Merkezi)