'Arap Baharı' şeriat getirdi

Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi, Mısır’ın yeni devlet başkanı oldu. Her fırsatta şeriat çağrısı yapan Mursi, ülkedeki dönüşüm sürecinde Kuran’ın rehber alınacağını vurguluyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Müslüman Kardeşler'in adayı olan Muhammed Mursi, seçimlere kısa bir süre kala ülkenin şeriatla yönetilmesi gerektiğini söylemiş, "Şeriat dışında seçenek kabul etmeyiz, Kuran anayasamızdır" demişti. Mursi'nin, bu sözleri sarf ettiği Kahire mitingi, ülkede tartışma konusu olmuştu.

"Şeriat önceliğimiz değil" diyen Müslüman Kardeşler’in başkan adayı Muhammed Mursi, aday gösterildiği günden bu yana şeriat çağrısı yapıyor. Mısır’ın ilk “seçilmiş” cumhurbaşkanı olduğu her fırsatta vurgulanan Mursi’nin, seçimleri kazanması ile birlikte şeriat söyleminin daha da ön plana çıktığı gözleniyor.

“İslam şeriatı kesinlikle uygulanacaktır”
Mursi, Mısır’da şeriatın yönetim şekli olarak benimsenmesi için hazırlıklara başladı. Yaptığı konuşmada Mısır halkının şeriat hükümlerine dayalı bir anayasa beklediğini savunan Mursi şunları söyledi:

1923 anayasasında “Kuran yasaların kaynağıdır” diyordu. Anayasanın Kuran’dan daha büyük bir şey olduğunu göstermek istediler. Ancak İmam Hasan El Bennna onlara şöyle dedi: “Hayır! Kuran anayasamızdır.”

Kuran önceden de anayasamızdı, gelecekte de olacak. Kuran anayasamız olmaya devam edecek. Anayasamız Kuran’dır. Hz. Muhammed önderimizdir. Cihad yolumuzdur. Allah yolunda şehadet en büyük arzumuzdur. Tümünün üstünde, Allah'ın rızası amacımızdır. Şeriat, sonra yine şeriat, sonra yine şeriat. Halkımız onunla rahmet ve tazeliğe kavuşacak.

İslam şeriatı olmadan bu ümmetin hayrı yoktur. Önce Allah’ın huzurunda sonra da sizin önünüzde yemin ediyorum. Allah’ın izniyle anayasa metni de dahil olmak üzere İslam şeriatı kesinlikle gerçekten uygulanacaktır.

Mısır halkının, ulemasının, fıkıhçılarının ve anayasa uzmanlarının üzerinde ittifak ettiği gibi…

Sevinin ve rahatlayın. Bu halk İslam şeriatını tam anlamıyla yansıtmayan bir anayasa metnini asla kabul etmeyecektir. Halk gerçek şeriatı tatbik edilerek ve programın esasını teşkil ederek kabul edecektir. Bu halk bundan başkasını asla kabul etmeyecektir.

Mursi başkanlık seçimlerini kazandıktan sonraki ilk konuşması da radikal söylemleri ve dini referansları sebebiyle dikkat çekmişti. Mısır'ın yeni Başkan'ı söz konusu konuşmasında da şunları söylemişti:

Hamd ve sena Allah'a olsun. Salat ve selam Allah'ın Rasülü Hz. Muhammed (S.A.S)'e olsun.
De ki: Ancak Allah'ın lütüf ve rahmetiyle yalnız bunlarla sevinsinler. Bu onların toplayıp durduklarından daha hayırlıdır. (Yunus suresi ayet 58)

Bugün burada sizin önünüzde 25 Ocak Devriminden sonra yapılan ilk başkanlık seçimlerinde Mısırlıların özgür iradesiyle seçilmiş ilk başkan olarak, vatanın her tarafında yaşanan bu muazzam sevinci sizinle beraber yaşıyorsam bu ancak Allah'ın yardımı ile ve şehitlerin dökülen temiz kanları sayesinde olmuştur.


Mısır Mısırlılarındır. Hukuk karşısında hepimiz eşitiz. Bu vatan için hepimizin görevleri var. Benim haklarımdan çok yükümlülüklerim var. Aranızda adaleti ve hakkı sağlamam için bana yardım ediniz. Allaha itaat etmem için bana yardım ediniz. Eğer Allaha isyan edersem size söz verdiğim şeyleri yapamam. O zaman bana itaat etmeyin.
....
Allaha hamd olsun ki gelirlerimiz çoktur. Üzerimizde Allahın nimetleri çoktur. Şimdiye kadar bildiğiniz gibi kötü kullanıldı. Biz bu gelirleri inşallah gerektiği gibi hepimizin çıkarları için idare edeceğiz. Sizi bütün Mısırlıların yardımı ile Mısır'ın kalkınmasını kapsayan projeyi uygulamaya davet ediyorum.

İçinde bulunduğumuz durumun zorluklarının farkındayım. Mısır'ın güçlü bir devlet ve ümmete önder, dünya lideri olması için Allahın yardımı, sizlerin dayanışması ve desteğiyle bu durumdan hızlı bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. İşte Mısır'ın kaderi budur. Gelecekte onu bekleyen budur.

Sizin de kutladığınız ve sevindiğiniz milletin iradesinin kazandığını gösteren bu demokrasi zaferini kutluyoruz. Daha önce de söylediğim gibi sizin aranızda Allah'a karşı gelmeyeceğim ve isyan etmeyeceğim.

Allah Teala'nın şu ayeti kerimesini daima göz önünde bulunduracağım: "Öyle bir günden sakının ki, o gün hepiniz Allah'a döndürülüp götürüleceksiniz. Sonra herkese kazandığı amellerin karşılığı verilecek ve onlara asla haksızlık yapılmayacaktır."(Bakara 281)
Dostlar benimle beraber tekrar ediniz.

Biz irademizle, birliğimizle, birbirimize olan sevgimizle geleceğimizi inşa edebiliriz. Bazıları bunu vatanın dışından göremiyor veya bize bu konuda güvenmiyor. Ancak biz bu yolda ilerlemeye devam edeceğiz ve yarın daha güzel olacak inşallah!

Allah başarının yardımcısı ve doğru yola iletendir.

Dostlarım bazıları bunu uzak görüyor. Biz ise çok yakın görüyoruz.

"Allah emrinde galiptir. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler.” (Yusuf suresi 21)
Allahın selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Muhammed Mursi kimdir?
61 yaşındaki Muhammed Mursi, Müslüman Kardeşler’in öne çıkan isimlerinden. Uzun yıllar ABD’de eğitim gören Mursi, ilk olarak 1980’lerde Şarkiya’da Müslüman Kardeşler örgütüne bağlı “antisiyonist komitede” yer aldı. 2000-2005 yılları arasında Mısır parlamentosunda bağımsız milletvekilliği yapan Mursi, 2008 yılında tutuklandı. 8 ay tutuklu kalan Mursi, hapishaneden kaçtı.

Mısır’daki ayaklanmalar sırasında Müslüman Kardeşler tarafından kurulan Özgürlük ve Adalet Partesi’nin başkanı seçildi. Mısır cumhurbaşkanlığı seçimleri'nde Müslüman Kardeşler'in aday gösterdiği Hayrat Şatır'ın diskalifiye olması ile aday gösterildi. 61 yaşındaki Mursi, 22-23 Mayıs'ta düzenlenen başkanlık seçimlerinin ilk turunda % 25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. İkinci turdan da, %51.73 oy alarak, Mısır'ın 5.cumhurbaşkanı oldu.

(soL - Dış Haberler)