Antakya'da Suriyeli subay kayboldu iddiası!

Suriyeli muhalif askerlerin Antakya'da silahlandırıldığı iddiasından sonra, şimdi daha ilginç bir haber ortaya atıldı. Muhalif subayların kurduğu Özgür Subaylar Hareketi tarafından yapılan açıklamada, hareketin sözcüsünün Türk bir istihbarat görevlisiyle görüştükten sonra ortadan kaybolduğu belirtiliyor!

Suriye'de Esad rejimine karşı uluslararası baskı artarken, Türkiye'nin bu baskıda oynadığı rol gittikçe ilginç bir hal alıyor. Daha önce, ordudan ayrılıp Esad yönetimine sırt çevirerek karşı saflara geçen subayların kurduğu Özgür Subaylar Hareketi ve Özgür Suriye Ordusu'nun Antakya'de silahlandığına dair önemli bir iddiaya soL'da yer vermiştik.

Çok önemli iddialar içeren bir başka video ise geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Video, Joshua Landis'in kişisel blogunda yayınlandı Arapça'dan çevirip soL okurları ile paylaştığımız bu videoda, Özgür Subaylar Hareketi'nin bir bildirisi yer alıyor. Bildiri, çok ilginç ve ilginç olduğu kadar da "skandal" boyutlar içeren şu bilgiyi veriyor: Türkiye’de Suriyeli mülteci kampında yaşayan, Suriye ordusundan ilk ayrılanlar arasında bulunan, Özgür Subaylar Hareketi'nin kurucusu ve resmi sözcüsü olan Hüseyin Harmuş, 29 Ağustos 2011 tarihinde, bir Türk istihbarat sorumlusuyla görüştükten sonra ortadan kaybolmuş! Üstelik Hareket, çağrısını Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapıyor!

"Bize teminat vermiştiniz"
Videonun üzerinde "Özgür Subaylar Hareketi'nden Türk Hükümeti'ne Bir Çağrı" ifadesi yer alıyor. Okunan metinde ise şu ifadeler bulunuyor:

"Bu, Özgür Subaylar Hareketi’nden Türkiye Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’a çağrı bildirisidir.

Şaşkınlıkla ve üzülerek bildiriyoruz bize gelen bilgiler, Türkiye’de Suriyeli mülteci kampında yaşayan ve Suriye ordusundan ilk ayrılan subay olan, hareketimizin kurucusu, öncüsü ve resmi sözcüsü olan Hüseyin Harmuş 29.08.2011 tarihinde, bir Türk istihbarat sorumlusuyla görüştükten sonra ortadan kaybolduğunu gösterdi.

Olayın Türk hükümetinin bilgisinde yapıldığına inanmıyoruz. Hüseyin Harmuş'un güvenliğini sağlamak için, sizi hemen harekete geçmeye davet ediyoruz. Olayın ardındaki gerçeklerin ortaya çıkması için sizden gereken talimatları vermenizi ve bu tür olayların tekrarını engellemek için, ilgili kurumlara gereken talimatı vermenizi talep ediyoruz.

Biz Suriye halkı adına, Türk hükümetinin Suriye devrim sürecinde halkımıza gösterdiği desteği takdir ediyoruz. Sizden umudumuz, hemen bu çağrıya yanıt vermeniz. Kaldı ki cömert Türk hükümeti olarak, Türkiye topraklarında bulunan kamplarda Suriyeli mültecilere gereken himayeyi göstereceğinize dair teminat verdiniz.

Yaşasın Özgür Suriye

Subay Kayser Katanah
Özgür Subaylar Hareketi"

Suriyeli muhalif subayların Antakya'da silahlandığı ve Türk istihbaratının bu subaylarla görüştüğü iddiası başlı başına önemli bir tartışma konusu. Bunun üzerine bir de bu subayların önemli bir yöneticisinin Türk istihbaratı ile görüştükten sonra ortadan kaybolması ayrıca dikkat çekici. Bu haberin dünya ve Türk basınında yer almamış olması ise oldukça ilginç.

(soL - Dış Haberler)