Starbucks' Suudilerin suyuna gitti: Kadınlara giriş yok

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, Suudi Arabistan'da kadınlara uygulanan ayrımcı politikaların "yerel gelenek" olduğunu düşünüyor.

Ünlü kahve zinciri Starbucks'ın Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan şubesi, kadın müşterilere hizmet vermeyeceğini duyurdu.

Şube yönetimi kadın ve erkeklerin kahve dükkanına ayrı kapılardan girmesini sağlayan paravanın çöktüğünü, sonrasında ise bu kararın alındığını bildirdi. 

Kapıya Arapça ve İngilizce olarak şu uyarı asıldı; "Kadınlar lütfen tek başlarına girmesinler. Sipariş vermesi için şoförünüzü gönderin. Teşekkürler."

'YEREL GELENEKLERE BAĞLILIK GÖSTERİYORUZ'

​Suudi kadınların yaşananlara tepki göstermesinin ardından Twitter'dan bir açıklama yapan Starbucks yönetimi, "Suudi Arabistan'daki Starbucks, tek başına gelen kişiler kadar ailelere de ayrı girişler sağlayarak yerel geleneklere bağlılık gösteriyor. Jabir şubemizdeki tadilatı elimizden gelen en kısa sürede bitirmek için çalışıyoruz; böylece bütün müşterilerimizi yerel geleneklere uygun olan şekilde yeniden ağırlayabiliriz" dedi.