Rus vekilin sözleri sonrasında BBC yayını kesti

Rus vekilin BBC yayınında yaptığı Adolf Hitler benzetmesi ve Ukrayna'yla ilgili yorumları sonrasında yayın kesildi.

Dış Haberler

Birleşik Rusya üyesi Rus milletvekili Vitaly Milonov, İngiltere'de sinir gazıyla saldırıya uğrayan eski Rus casus Sergey Skripal'a olanlar ve sonrasında yaşananlara dair BBC yayınında konuştu.

Milonov, İngiltere Başbakanı Theresa May'in olayların arkasında Rusya'nın olduğuna ilişkin açıklaması için "yalan haber" derken, Rusya'nın konuyla ilgisi olmadığını savundu.

'REİCHSTAG YANGINI GİBİ'

Rus milletvekili İngiltere'nin ABD politikalarıyla uyum için Rusya karşıtı adımlar atması gerektiğini ve halkı bunlara ikna etmek için bu operasyona ihtiyaç duyduğunu öne sürdü.

Vitaly Milonov, "Bu yüzden bu fanteziyi yapmaları gerekti. Bizim için kullanışlı olmayan bu zavallı emekliyi öldürmeye çalıştılar" dedi. 

Skripal'ın uğradığı saldırıyı ve sonrasında yaşananları Reichstag yangınına benzeten Milonov'un sözleri sonrası Rus vekil yayından alındı. Milonov'un son sözleri "Hitler'in Reichstag yangını sonrası birilerini suçlaması gibi" oldu.

'UKRAYNA YA DA DİĞER SAHTE ÜLKELERDEKİ...'

Vitaly Milonov, sinir gazının İngiltere'ye nasıl geldiğine ilişkin soruya verdiği yanıttaysa "Bu zehir 50 yıllık, modern bir şey değil. Bu zehri Ukrayna ya da size yardımcı olmaktan memnun olacak diğer sahte ülkelerdeki herhangi bir laboratuvardan alabilirsiniz" diye konuştu.

Yaşananları James Bond filmlerine benzeten Rus vekil, "Rusya'nın çok tehlikeli olduğuna ilişkin korku yaratıyorsunuz. Bizim için bu adamın hiçbir anlamı yoktu" dedi.

Sergey Skripal, Rusya'da ajanlık yaparken, İngiltere'ye çalıştığının ortaya çıkması üzerine yargılanmış, casus takasıyla İngiltere'ye gönderilmişti.