Nasrallah başkanlık seçimine dair konuştu

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah Lübnan'da gerçekleşecek başkanlık seçimlerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Dış Haberler

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah yaptığı konuşmasına Suudi Arabistan'da el Asha camisine yapılan saldırıyı kınayarak ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek başladı. Hükümetin görevlerini yeniden üstlenebilir bir hale gelmiş olmasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Nasrallah, başkanlık tartışmalarına dair açıklama yapmamalarının nedenini şantaj ve çarpıtmalardan uzak durmak ve birebir iletişim kurmak olarak ifade etti. İran'ın Lübnan halkının iradesine saygı duyacağını kaydeden Nasrallah, İran'ın seçimlere herhangi bir dahlinin söz konusu olmadığını ifade etti.

Haklarında çıkan "belli imtiyazlar karşılığında oylarını duyuracaklar" haberlerinin asılsız olduğunu kaydeden Nasrallah dostluklarının yalnızca politik çıkarlara değil karşılıklı saygı ve dürüstlüğe de dayandığını ifade etti. Tüm değerlendirmeler sonucunda Lübnan Başkanlığı için gerekli özellikleri General Aoun'un sağladığını ifade eden Nasrallah "Franjieh ile eski bir dostluğumuz ve karşılıklı güven ilişkimiz var. Bize Paris görüşmelerinden bahsettiğinde bizimle onun arasında onunla Aoun arasında gerilim doğurmaya çabalayabilecekleri konusunda onu uyardık ve Franjieh ciddi bir teklif karşısında tepkimizin ne olacağını sorduğunda bunun yeni bir gelişme olacağını ve Aoun ile tartışmamız gerekeceğini ifade ettik." dedi. Bu tartışmaların basına yansıyış şeklinin tartışmaların içeriğini aştığını kaydeden Nasrallah, "konuşmaların basına yansıyış şekli gerçek bir diyalog ve tartışmayı engelledi ve ciddi belirsizliklere sebep oldu" dedi.