Kapitalizm kurtarmıyor: Diktatör Batista'nın kızı ABD'de evsiz kaldı

Küba'nın devrik diktatörü Batista'nın kızı, ABD'nin Florida eyaletinde evsiz kaldı. Kızı ile parkta yaşayan ve kendileri için yardım kampanyası başlatan Batistaların kapitalizmin mağduru oluşu, çarpıcı bir gerçeğe işaret ediyor.

Dış Haberler

ABC News Local 10, eski Küba diktatörü Fulgencio Batista'nın kızının Florida'da evsiz kaldığını bildirdi.

81 yaşındaki Carmela Batista, kızı Ana ile birlikte iki yıldır Fort Lauderdale parkında yaşıyor. 

Batista; "Ben her zaman mükemmel bir hayatım olduğunu söyledim, bu yüzden burada olmak şoka benziyor" dedi.

Seksen üç yıl önce annesi Marina Estevez, Kübalı liderle kısa bir ilişki yaşadı. Carmela 1935 yılında doğdu, Fulgencio Batista bir askeri darbe düzenlemiş ve kızı beş yaşına geldiğinde başkan seçilmişti.

1952'de Fulgencio Batista, bir başka darbe düzenledi ve altı yıl sonraki Küba'nın sonraki lideri Fidel Castro önderliğindeki devrimden öncesine dek iktidarı ele geçirdi.

Acımasız egemenliğine rağmen, Carmela Batista hala babasının mirasını savunuyor.

"Güçlü bir adamdı, arkadaşımdı" diyen Carmela, sekiz çocuğu olmasına rağmen babasının onu düzenli olarak ziyaret ettiğini ve servetlerini paylaştığını, "En yakın arkadaşım gibiydi" sözleriyle destekledi.

Babası, Portekiz'de sürgünde yaşadığı 1973 yılında öldü, bütün çocuklarına servetinden eşit bir pay verildi ve bu her birinde bir milyon doların üzerinde bir miktara denk düşüyordu.

Carmela Batista, babasının sürgününden beri Fort Lauderdale'de yaşıyordu. Piyano öğretmeni ve tıbbi sekreter olarak eğitim almış ve kızı Ana'yı en pahalı özel okullara göndermişti, hiçbir maddi kaygısı yoktu. 

Ama sonra işler tersine döndü. Carmela, "Borsada tüm paramı kaybettim" dedi.

Ayrıca, American Express vize masraflarında kendisine karşı bir karara yol açan ve geri alamayacağı 17 bin dolarlık bir kaybı oldu. İpotekle aldığı evinde ödemeleri düzenli yapamadı, su faturasını ödeyemedi ve haciz sonrası evi de elinden alındı, 830 bin dolara satıldı.

Carmela ve Ana şimdi durumlarını değiştirme ümidiyle YouCaring.com'da yardım kampanyası başlattı.