Elektronik sigaraya yasak geldi

Hindistan Maliye Bakanı Sitharaman, 'Kabine elektronik sigaraların yasaklanmasına onay verdi. Bu elektronik sigaranın imalatı, ithalatı ve ihracatı, nakliyesi, satışı, dağıtımı, depolanması ve reklamlarının yasaklandığı anlamına geliyor' dedi. ABD'nin New York eyaleti de aromalı tüm elektronik sigaraların yasaklandığını duyurdu.

Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kabinenin elektronik sigara yasağını onayladığını duyurdu.

Sitharaman, "Kabine elektronik sigaraların yasaklanmasına onay verdi. Bu elektronik sigaranın imalatı, ithalatı ve ihracatı, nakliyesi, satışı, dağıtımı, depolanması ve reklamlarının yasaklandığı anlamına geliyor." ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanı Harsh Vardhan, elektronik sigara veya benzeri cihazları depolayanların, 6 aya kadar hapis ya da 700 dolar para cezasıyla karşı karşıya kalacağını belirtti.

NEW YORK'DA DA YASAKLANDI

ABD'de New York eyalet yönetimi de, aromalı tüm elektronik sigaraların yasaklandığını duyurdu. Eyalet Başkanı Andrew Cuomo, "Bunlar (e-sigara), açıkça genç insanları hedef alıyor ve genç insanları hedef almakta çok etkili" açıklamasında bulundu. New York, ABD'de elektronik sigaranın yasaklandığı ilk eyalet oldu.