Danimarka Kraliçesi Türkiye ziyaretini 'güvenlik' sebebiyle iptal etti

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, Türkiye ziyaretini, Türkiye'nin "güvenli olmaması" sebebiyle iptal etti.

Dış Haberler

17-19 Ağustos tarihlerine Türkiye'ye gelmeyi planlayan Danimarka Kraliçesi II. Margrethe'ın Türkiye ziyaretini "güvenlik gerekçesiyle" ertelemesine ilişkin, güvenlik danışmanı ve eski istihbarat uzmanı Stiig Wever, "Bu koşullarda kraliçenin güvenliğini tam olarak garanti edemeyiz" diye açıklama yaptı.

Sputnik'in haberine göre Danimarka'da iktidardaki Liberal Parti, birkaç gün önce, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin üyelik müzakerelerini sonlandırmasını istemişti. Gerekçe olarak da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "antidemokratik hamleleri"ni ve idam cezasına destek vermesini göstermişti.
'ŞARTLAR OLUŞTUĞUNDA ZİYARET İÇİN YENİ BİR TARİH BELİRLENECEK'
Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, ‘ziyaretin ertelenmesinin üzüntü verici' olduğunu belirterek ‘şartlar oluştuğunda' yeni bir tarih belirleyeceklerini söyledi.

Güvenlik danışmanı Wever da bir bakan ile bir kraliçenin ziyaretini farklı değerlendirmek gerektiğini ifade ederek, "Bir kaç hafta önce gerçekleşen darbe girişimi sonrasında Türkiye'deki durum hala güvenlikli değil. Bu koşullarda Kraliçe'nin ya da bir başkasının güvenliğini tam olarak garanti edemeyiz" dedi.