Bir kullanışlı işe yaramazın portresi: Mihail Saakaşvili

Clinton tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi, savaş provasına kalkışıp kravatını yedi, Gülen'den Türkçe ödülü aldı, Ukrayna'da emperyalizme hizmet için yeni görevlere soyundu... Bir kullanışlı işe yaramazın portresi: Mihail Saakaşvili!

Tevfik Taş

2004'de ABD'den 'yeni kuşak' karşı-devrimci olarak Gürcistan'a ihraç edildi. O bir 'karanfil devrimcisi'ydi.

2005 yılında Hillary Clinton ve John McCain tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Post-Sovyet dönemde Gürcistan'ı NATO ve AB'ye üye edecek, Rusya Federasyonu ile olan yeni rekabette vazife üstlenecekti. Güney Osetya'da savaş provası yaptı. Yanıt sert olunca kravatını yeme sahnesi ile dünya medyanın alay konusu oldu.

Savaş provası 2008'de tam bir fiyaskoyla sonuçlanınca, paraşütle indirildiği Gürcü siyasetindeki konumu 2012'de son buldu.

Fethullahçı Cemaat'in 2011'de ''Türkçe Ödülü''nü aldı.

2015'de yeni görevlere yelken açtı.

Gürcistan'dan kaçarak, Ukrayna'ya yerleşti. Ukrayna'nın Sovyet sonrası baş hırsızı Cumhurbaşkanı Poroşenko'nun danışmanı oldu. Poroşenko, Rusya Federasyonu'na karşı ona danışacaktı. Liman kenti Odessa'ya vali atandı. Ukrayna yurttaşlığı verildi el çabukluğuyla.

Uyuşturucu kaçakçılığının merkez limanı olan Odessa, Rus azınlığın denetim altında tutulduğu bir kent olmalıydı. Kendisi gibi kriminal olan İçişleri Bakanı Arsen Averkov ile canlı yayında yüze su atmalı derin tartışmalara girdi. Poroşenko'nun arkasından iş çevirmeye kalktı.

Ve 26 Temmuz 2017'de vatandaşlığı Poroşenko tarafından geri alındı.

Nikaragua devrimini bastırmak için seferber olan CIA'nın öyküsünü anlatan ''Ateş Altında'' filmindeki CIA ajanı rolündeki Ed Harris'in Sandinista devrimcilerinin zaferi üzerine, ''şimdi yeni göreve'' sahnesindeki gibi, Soros sponsorlu Saakaşvili yeni görevi için bir kez daha ''Heimatlos'' oldu.

Saakaşvili, emperyalist tetikçilerin de vatansız kalabileceğinin yeni bir örneğini sundu. Bir sonraki göreve kadar!