Bangladeş’te bir laik yayıncı daha öldürüldü

Şubat ayından bu yana dört laik yazarın palalı katillerce öldürüldüğü Bangladeş’te laik kitaplar basan bir yayınevinin editörü öldürüldü. Yine bugün gerçekleştirilen bir başka saldırıda da bir yayınevi sahibi ve iki laik yazar yaralandı.

Bangladeş’in başkenti Dakka’da laik kitaplar basan bir yayınevinde editör olarak görev yapan 43 yaşındaki Faysal Arefin Dipon, palayla boğazı kesilerek öldürüldü. Dipon’un yayınevinin Dakka merkezindeki ofisinde saldırıya uğradığı kaydedildi.

Dipon’un babası Abul Haşim Fazlul Hak, “Onu ofisinde boğazı kesilmiş halde, bir kan havuzunun içinde baş aşağı bir şekilde buldum” dedi.

Bugün gerçekleşen bir başka saldırıda ise laik kitaplar basan bir yayınevinin sahibi ve iki yazar, palalı saldırganlarca yaralandı. Yazarların saldırının ardından ofislerine kilitlendiği, ancak ofisten çıkmayı başararak hastaneye gittikleri, birinin durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi. Saldırıya uğrayan yayıncının adının Ahmedur Raşid Tutul, yazarların ise Ranadeep Basu ve Tarık Rahim olduğu açıklandı.

Bangladeş’te İslamcı militanlar Şubat ayından bu yana dört laik yazarı daha palalı saldırılar sonucu katletti.